Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Strach

Diskusná téma K článku: Strach

Normálne mám strach. Nie, že by som sa len niečoho obával, alebo si nebol istý, ale bojím sa a trasiem sa. Žalúdok mám zovretý a cítim, ako sa mi plní kyselinou a ja to nedokážem ovládať. Došlaka, to sú nervy. Naozaj neviem, čo mám robiť, neviem, ako sa zachovať a bojím sa o život. Snažím sa vycúvať zo situácie a pomaličky, krôčik za krôčikom, sa kolenačky vzďaľujem od toho ohňa.

VovaDok

no, k tej V3S - mposledne som sa viezol takou co dala aj 90. Skoda ze len na teplomeri :)

Peto101

Ahoj boro,tie príbehy som všetky prečital,mam tu knižku od teba je super a už sa neviem dočkat dalšieho skveleho príbehu JASNOVIDEC!!!Prajem ti aby sa ti vtom darilo,s pozdravom palino101!!!

Boro

Milí kuchári a prispievajúci. Tiež poznám niekoľko receptov na halászlé a ak mám suroviny, tak si ho rád uvarím.Ale tá sila prvého kontaktu bola najmocnejšia.
Šedý vlk a Peto101 :Už som napísal pár príbehov z mojej trampskej minulosti, veď ak tento je odtiaľ. V mojej knižke sú to príbehy Chlapec a pes, Volala sa Marila, Elixír,Amazonka, Mystérium vesmír, a po vydaní knihy boli to tu uvrejnené príbehy Takmer na Vianoce a Strach ateraz mám rozpísaný ďaľší z názvom Jasnovidec.
Ivo: tie poldeci si dám.

LuboO

Balatonské halászlé

1/2 kg drobných ryb (např.plotice),
1,5 kg kapra,
1 kg sumce,
25 dkg cibule,
5 dkg mleté sladké papriky,
3 dkg soli,
2 stroužky česneku,
1 paprikový lusk,
1 rajče,
pálivá paprička.
Ryby očistíme, hlavy, ocasy, ploutve oddělíme a kapra naporcujeme. Odstraníme drtící destičku. Nadrobno nakrájenou cibuli, drobné ryby, hlavu z kapra a česnek vložím do 3 l studené vody, přivedeme do varu a uvaříme základní vývar, který procedíme cibuli a uvařené ryby propasírujeme. Do základního vývaru, který opět přivedu do varu, přidám porce kapra, sumce papriku, pálivou papričku a osolíme. Po 35 – 40 minutách vaření podávám

LuboO

GULÁŠ ZE SUMCE

SUROVINY :

1 kg sumce, sůl, 4–5 větších cibulí, 130 g sádla, 1 a1/2 lžíce sladké papriky, podle chuti kmín, pepř a pálívá paprika nebo feferonka

POSTUP :

Rybí maso rozkrájíme na větší kousky, osolíme a necháme asi 30 minut odležet. Na Sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, osmahneme ji a přidáme rybí maso a podle chuti okořeníme. Přilijeme naběračku horké vody nebo rybího vývaru a na mírném ohni bez míchání dusíme asi 20 minut. Maso musí být měkké, ale nesmí se rozpadat. Během dušení můžeme ještě podlévat vodou nebo rybím vývarem a šťávu zahustit moukou.

Šedý vlk

worldsmostgorgeous - nepodceňuj V3S Praga - mala len štyri kvalty s redukciou, žiadny synchrón, takže všetko s medzidplynom, napriek tomu je to v armáde doposiaľ neprokonané auto, Humer je šuvyks, to je len moja technická poznámka, zdravím ťa, ahoj !

Peto101

Boro,tak to je parada!Mam od teba knihu a je to najkrajšia knižka aku som čital!Te prihody su krasne!!!A nebolo by zle keby si napisal nejaky pribeh z tvojej trampskej ery ako piše šedy vlk!!!BORO ĎAKUJEM!!!!!!!!

Šedý vlk

Klasika, ako vždy dobré, čo dobré, výborné! Bol by som rád, keby si občas napísal aj nejaké zážitky z tvojej trampskej éry, ďakujem!

LuboO

Boro, a my rozmyslame, kam nam miznu sumce z priehrady.... A nakoniec mas v tom prsty ty (aj ked nepriamo)... Na teba si musim posvietit:))))

Worldsmostgorgeous

Boro, another masterpiece. Tá zmienka o "závratnej šesťdesiatke vetriesky" ma úplne dostala :D

Phalike

... fajnovy pribeh na piatkove ranko, na jeden dych som ho zhltol a hned je mi fajn...

Adushka

Boro, opat vyborne.. moja predstavivost pracovala pocas citania tiez naplno :) esteze to malo taky chutny zaver! :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma