Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Strelnícky salaš na Bukovine

Muska

ono aj keď sa tam pasie zvykne byť salaš voľný, valasi väčšinou prebývali v maringotkách..

Merhorn

my sme sli bivakovat na vrchol sajbianskej bukoviny,par minut od salasa. rano som mal uzasne stastie a videl som 100m odo mna ako nahana vlk lan. super zazitok. pokecal som s bacom,ktory bol velmi prijemny a zhovorcivy. krasne,malebne miesto :)

Phalike

Vdaka vsetkym za info, verim ze coskoro podam spravu a aktualnom stave ;)

Ade.e

Viete niekto o salasi a budach vhodnych na prespatie niekde pri s. Jasenova? Chcem ist Hrb - Polana..Dik

Muska

No okolo sedla Jasenová toho veľa nenájdeš.. idálne by bolo zájsť na salaš na Bukovine (viď článok), alebo ak sa ti nechce opúšťať trasu tak sa dá prespať na terase poľovníckej chaty na Podveprove. nachádza sa približne tu: mapy.hiking.sk/?x=19.4627…

Phalike

Salas je stale v dobrej kondicii (13.2.2016), trosku donho nafukuje sneh cez skary pod stresnou krytinou ale nie je to nic hrozne. Su tam aj nejake matrase takze celkom pohodlne spanie.

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Juraj,
veru som už pamätník -ja som v sedle Jasenová spal na lavici v drevorúbačskej búde ( tip "hotel bieda" ), bolo to niekedy okolo 1990.

FunTTomas
  1. júna bol salaš uzamknutý, ale koliba pri Minci je k dispozícii okoloidúcim ako starostlivo udržiavaná útulňa.
Daulagiri

Tomáš to vážne tento salaš a zamknutý ? To si ma riadne zaskočil, nikdy som ho nezažil zamknutý a to som tam bol asi v každom ročnom období. Čo si pastieri nepriniesli vlastnú maringotku ?

Točko

Prechádzal som okolo v polke augusta a salaš bol opäť otvorený, pastieri bývali v maringotke asi 300 m od salašu. Prespať sa dá taktiež v novo postavenom zrube, ktorý sa nachádza cca 15 minút po zelenej značke smerom na Strelníky.

FunTTomas

salaš je v poriadku a na konci októbra bol ešte obývaný pastierom.

TomXX

V sobotu podvečer sme išli okolo, nakukli sme, vnútri neporiadok, vonku smetisko, potiahli sme radšej až na Partizána. Ale prostredie a okolie na jedničku.

Blud

spali sme tu z piatka na sobotu, luxusne na matracoch, vnutri trosku neporiadok a jedna mys, ale v noci bola ukazkovo potichu. pastier byva v maringotke, iba na nas vecer prisiel nakuknut, ze kto je tam.

PaliT

Prespali sme tu z piatka na sobotu, veľmi ma prekvapilo, že len 200 metrov od koliby je ešte jeden spoľahlivý prameň, ktorému by aj podľa baču mali dávať ľudia prednosť, zadal som ho do databázy: hiking.sk/…/pramen_pod_streln…
Ďakujem Jirkovi a Daniele, ktorí ma naň upozornili.
Samotný salaš je v poriadku, pastieri sú rozložení hneď za žľabmi na lúke, kde majú maringotky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov