Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Poľnohospodárska

Bulat

no ved preto som napisal, ze je to vecou autorskej individuality- i ked pouzitie polarizaku pri tak sirokom ohnisku- hmm, na zvazenie. I ked- vyrovnal si to dobre-velke rozdiely nebadat :)

Rbr69

Pri tomto ohnisku (10mm) je jedno ci ho vytocis uplne alebo menej, co sa tyka rovnomernosti zaberu polarizaku, urobi to efekt bodu resp. flaku na oblohe, su dve moznosti, bud tu oblohu vyrovnat alebo nepouzit cpl. Samozrejme toto je kolorovana fotografia postprocessingom.
Na fotografovani krajinky ma bavi na mieste stavanie kompozicie a babranie sa s manualnym nastavenim a fotoharaburdim v brasni (niekto to nazyva fotoprislusenstvo :), ale rovnako ma bavi aj nasledne patlanie sa s fotkou v pc (postprocessing).
Vsetko je o pristupe a je dobre sa naucit nejake kombinacie postupov, prijat ich za vlastne a vytvarat si svoj rukopis. Netreba, co fotka to experiment.

Bulat

mne sa motiv aj kompo paci- tie rozmanite vzorky na poli mam rad- to ma clovek pocit, ze ti traktoristi su svojho druhu umelci... Pekna je aj kombinacia farebna. Akurat by som menej polarizoval- nie je potreba vzdy vytacat polarizak do krajnej polohy. Ale to uz je otazka individ. autorskeho pristupu

Jaa

.. ze ja poznám tvoje fotky už z náhľadu :)

Radog

Dakujem za vysvetlenie pojmu retus ale tie stromy na tej fotke stale vyzeraju ako by tam povodne neboli, popripade ako by tam bola dorobena ta obloha.

Rbr69

Neviem co myslis pod pojmom retusovat ... retus sa pouziva na opravenie vaecsich/mensich vad v obraze eventualne vymazania niektorych prvkov ... vsetky objekty a detaily na tejto fotografii su autenticke, ziadna retus tu nebola pouzita (nebolo treba) ... v postprocessingu je pouzita farebne dospracovanie fotografie (to najviac - nepr. vyrovnanie polarizovanej oblohy, kontrast,...) , orezanie a doostrenie pri zmenseni pre web.
Su tu priblizne gps, mozno sa tam vybrat a skontrolovat ci tam take huste kricie jesto, i ked na mape ho nieto ;-)

Radog

Nikdy som nevedel a ani asi nebudem vediet fotit ako ty ale toto sa mi uz zda trosku preretusovane. Tie stromy vyzeraju ako by tam boli len dorobene pred tu oblohu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok