Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ponožky Teko

Diskusná téma K článku: Ponožky Teko

Dobré ponožky sú spolu s vhodnou obuvou predpokladom dobrej túry. Do množstva značiek na slovenskom trhu nedávno pribudla ďalšia – americké Teko. Na prvý pohľad je taktika tohto výrobcu jasná, maximalizácia eko faktora a trvalej udržateľnosti. Hoci pre Slováka toto zatiaľ nie je natoľko motivujúce ako pre Američana, máme opäť viac možností, a ako sa po niekoľkomesačnom testovaní dvoch párov ukázalo, táto vôbec nie je márna. Pozn.: tento článok je súčasťou širšej témy o outdoorovej obuvi, ktorú pripravili členovia združenia 1.outdoorova.eu, linky na ďalšie články sú v závere tohto článku.

MatusM

jej, aj recenzia moze byt zaujimave citanie:) celkom ma to oslovilo, ale ak by som chcel byt fakt zeleny, tak by som si mal kupit hribik na stopkanie :-) vlastne, staci aj vypalena ziarovka :))

Lubo

Boro, na tuto otazku nepoznam presnu odpoved. Predpokladam vsak, ze v USA si vedia kupit prud od konkretneho dodavatela. Ten potom doda ten prud do siete v danom mnozstve a fabrika si to zo siete vytiahne. Je fakt, ze to nebudu tie iste elektrony, ale to je v danej chvili dost jedno. Principialne ide o to, aby oni platili za prud tomu, kto ju vyrobil podla ich gusta (teda vrtulou) a nie proti nemu (atom, uhlie, plyn).
Ako som uz naznacil v clanku, pre slovenskeho spotrebitela ekofaktor nie asi prilis atraktivny. Podla mna vsak ponozky maju konkurencieschopnu cenu (voci napr. Bridgedale), tak preco nepodporit zelenu. Pre amikov to ma navyse este punc lokalpatriotizmu, lebo je to Made in USA.

Boro

Lubo, naozaj aj ja by som rád vedel, akože tá elektrina z veterných elektrární vyzerá. To majú nejaké sítko či filter, aby si do zástrčiek nepustili aj tú zlú, hnusnú a nenávidenú elektrinu z atomiek či tepelných elektrární. Veď ja som počul, že tie veterné sa len prifázujú do siete a ani čert nič nepozná.A tá farba s tých sojových bôbov, no to je naozaj sila. Ale na druhej strane , dobre som sa zasmial.

OndrejP

ja mam tiez v podstate eko ponozky - mam asi tak 10 parov ponoziek bridgedale, ziadne som nikdy nevyhodil a to niektore mam uz dobrych 7 rokov a stale su funkcne :-)

Bacaardi

tym netvrdim, ze eko a enviro je zla vec. napriklad som videl niektore veci vyrobene z PET flasi, a to je fajn vec. (tusim north face nieco take vyviedol...).

Bacaardi
no pokial je pravda polovica z toho tak parada... ponozky by stali asi 3000 korun + ekologicka doprava na plachetniciach oceanom a po dujnaji budu ekologicky tahat slepy burlaci...

-).
a tie ovce ktore produkuju merino, neprdia moc? aby sme setrili ozonovu vrstvu...

Secult

ponozky vyzeraju v pohode ale uz to trochu prehanaju s tymi eko vecami...akoze fakt uspech ze ovce zeru len 100% organicku potravu...po slovensky -travu, seno :)

Miso_t

uz som ich obzeral v obchode a musim povedat ze ma lakali, takze ti velmi pekne dakujem ze si sa podelil s dojmami, najblizsie im uz asi neodolam :-) aj ked este musim prehltnut tu elektrinu z veternych elektrarni, lebo take len veeeelmi nerad podporujem :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma