Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skialpinistov nie, bagre áno?

Sona

Hm, posledny obrazok uz pripomina priehradu...

Vrana

to Peter61: ano je to presne o vynimke, teda o okruhlej peciatke. Rovnako vystavba lanoviek a rubanie kosodreviny a lesa pre nove zjazdovky je o tej istej peciatke.

Sona

Chces povedat, ze typicka slovenska nevesta sa vydava tesne pred porodom??? Poznam v mojom okoli zopar cerstvych neviest, a nie su este vobec tehotne, a to ani nejaky cas po svadbe. Prosim, nezovseobecnuj. Tiez to je off topic.

Peter61

vrana: SD má výnimku na jazdu MV ubytovaných osôb v 5.st ochrany. Počet momentálne neviem, ale dakedy to SBS strážiaca v sezóne rampu v T.Polianke dosť dôsledne kontrolovala. Btw. typicka slovenska nevesta je v na konci 3. trimestra sliezskydom.sk/doprava/

Vrana

Uz som unaveny z tychto clankov a diskusii, ktore nikam nevedu, takze len taku malu perlicku co dokaze okruhla peciatka.

  1. aprila sme schadzali dole peso po asfaltke od Sliezskeho domu. Plny zazitkov z krasneho dna straveneho na horach. Oproti si to hore na Sliezsky sinulo priblizne 10-12 aut s veselymi svadobcanmi, pravdepodobne na svadobnu hostinu. Dufam, ze sa svatba vydarila a nevesta bola uspesne deflorovana pocas svadobnej noci v nadhernom prostredi Tatier ...
MarekM

Tym prispevkom v televiziach sa netreba cudovat, slovenske (aj svetove) media su uz take.. namiesto, aby si overili fakty a podali divakom realne objektivne informacie, hadzu im pod nos kopec jednostranneho a cieleneho hnoja..

MarekM

Tym prispevkom v televiziach sa netreba cudovat, slovenske (aj svetove) media su uz take.. namiesto, aby si overili fakty a podali divakom realne objektivne informacie, hadzu im pod nos kopec jednostranneho a cieleneho hnoja..

MT

Super clanok, je to cele pravda a stojim za tebou!!!

Forest

Ja som osobne stal asi 5x na lyziach z coho vyplyva ze niesom lyziar ani snovbordista, ale ako lajk a milovnik prirody som proti novym zjazdovkam! Urcite 100 skialpinistou je v porovnani s bagrom a drancovanim nenazrancov len mala omrvinka, z ktorej sa priroda sama spameta velmi rychlo. Urcite ide o jednotlivcov a ich postoj k prirode, okoliu a osotatnym ludom. Ja som osobne odfoteny v NT s dvoma kamzikmi, ktory su za mnou cca 10 metrou a podnami sa nachadzalo stado asi 30 kusov zdravych kamzikov - clovek turista neublizi ale bager a vidina penazi ano! Nieco s tym treba urobit, lebo za par rokov sa mozeme dozit toho ze vstup do tatier budel len za poplatok a na neaky stit sa dostaneme len cez vyrabovane zdevastovane prostredie popri novopostavenych luxsusnych hotelov. Nepaci sa mi politika a lahomyselnost tych zbohatlikou. Uz by si trebalo uvedomit ze peniaze nie su vsetko!

Sanco

Všetko je trochu ináč
Treba rozlišovať medzi oficiálnou akciou ŠL TANAP-u zameranou hlavne na médiá a prezentáciu toho, že my sme tí, čo niečo robíme a skutočným, dennodenným životom. V nasledujúcom týždni po toľko pretriasanej akcii bola kamoška s partiou v jednej tatranskej doline, nebudem menovať ktorej ( dôvod bude o chvíľu jasný )a samozrejme stretli strážcu. Pokecali, rozobrali aj víkendovú akciu, strážca im zaželal šťastnú cestu, poradil im kde sú dobré podmienky a rozišli sa. Oni čo to polyžovať a on za prácou. Čo tým chcel básnik povedať ? Dokumenty, zákony, návštevné poriadky sú jedna vec, no bežný život, hlavne keď tie " múdre " veci na papieri sú zjavná somarina beží podľa úplne iných pravidiel. Vždy v konečnom dôsledku záleží len na človeku, podotýkam - NA OBIDVOCH STRANÁCH.

Gosem

Úplne súhlasím s autormi príspevku. My kamzíky si myslíme, že spolužitie so skialpinistami nám nerobí žiadne problémy.

Sona

Jaro, 5.marca, ked statne lesy hovorili o neunosnej navstevnosti skialpinistami, bola riadna skialpinisticka sezona. Ta trva do 15.aprila. Takze neslo o ziadne obdobie kludu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma