Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rakúsko - Južné Štajersko - Possruck

Diskusná téma K článku: Rakúsko - Južné Štajersko - Possruck

Pomaly prichádzam na to, že na jarné počasie sa dá spoľahnúť. Minulý rok sa znovu opakoval. Teplý začiatok jari na dolniakoch, metre snehu na štítoch ma opäť prinútili nerobiť si predčasne zbytočné plány na túru do Álp. Jarnú sezónu 2009 som, rovnako ako minulý rok, začal pod hranicou tisíc m n. m. a som nadšený. Južné Štajersko a oblasť slovinsko-rakúskeho pohraničia ma tento rok poznačilo natoľko, že na svoje mladé kolená, dosiaľ zaľúbený do alpských dolín, som objavil novú lásku, na ktorú odvtedy denne myslím a prehodilo vo mne menšiu výhybku, ktorá ma nasmerovala do nových nepoznaných krajov.

Lubo

Nase skusenosti, najma z Korutanska, su nasledovne:

  • ubytko v kempe vo vlastnom stane vychadzalo pre dvoch okolo 20-30eur / noc
  • potraviny - co sa da treba kupit v Hoferi, najma chlieb a pecivo su tam ovela lacnejsie ako v Spare ci v Bille. Da sa prestravovat aj za podobne peniaze ako u nas, ked clovek nakupuje s rozumom
  • vino v obchode 0.7L 2-3eura, vacsinou talianske, chutou sa vyrovnaju u nas predavanym za 6-8eur.
  • benzin treba kupovat pri vacsich sidlach a nie na hlavnych tahoch, ked ma clovek stastie, zozenie liter 95ky pod 1 euro.
Palic

ceny potravin v Spare cca o 10-20% drahsie ako v SR, ubytovanie v chatke na jednu noc pre 2 osoby do 50 Eur (to si domaci pripociatli este tusim 15 eur za upratovanie-ako pausal-to bolo ale v tej cene 50Eur).kto hlada, najde aj lacnejsie. spominam si, ze ma ceny ubytovania dost prekvapili. pocital som s vyssimi. Zrejme kvoli tomu, ze plno je tam hlavne v lete.cena vecere pre jednu osobu 8 - 15 Eur. flasa vina (7dcl) okolo 12 Eur (ale s obsluhou) :-)
za vstup do lesa sa neplati, ani do kostolikov.
benzin lacnejsi, služby lepšie, cesty perfektné-zadarmo, s výnimkou dialničných znamok.tak šťastnú cestu.

Boro

Paľo, pridaj prosím ťa aj niečo o nákladoch. Ubytovanie a tak. Ďakujem

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum