Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Vodopád pod Vysokou.

Diskusná téma K fotke: Vodopád pod Vysokou.

Vodopád v Hlboči nie je jediný v Malých Karpatoch. Tento sa nachádza pod severným úbočím Vysokej. Výška každej kaskády je asi 2m. Tesne pod vodopádom je mohutné pramenisko- z niekoľkých dier /doslova/ v piesočnom podklade sa tu valí voda ako z potrubia- potok tak nadobúda asi 2 až 3-násobny objem ako vidieť na fotke.

Bulat

vlado vidis, nebola to taka nepreniknutelna hadanka. Inak je to tesne pri ceste - respektive schovane pod nou- tesne nad tymto prameniskom- asi 10-15 je tebou popisovany optoteny areal. Ked som tadial isiel poprvykrat, po ceste, uplne som to prehliadol. Presne v tomto mieste prakticky konci skalnaty hreben Vysokej - mohutným suťoviskom.

Vladvlad

Tade som išiel pred dvoma týždňami ale na biku, takže na podrobné skúmanie prameňov som ani nepomyslel, jediné čo som si tam všimol, sú oficiálne oplotené vodné zdroje pri ceste (asi pre Rohožník).
Ale poteší uhádnutie :)

Bulat

vlado, ten druhy tip mozno brat ako spravny, je to asi o 1 cm vyssie ba mape tesne pod upatim Vysokej- presne tam kde je vyznaceny pramen. Ono totiz tesne pod tymto vodopadom je mohutne pramenisko- doslova niekolko dier v piesocnom svahu, z ktorych vyviera voda- doslova ako z vodovodneho potrubia - kazda z nich v aprili tiekla s vydatnostou niekolko litrov/sek. Potok tu nabera tak 2-3 nasobny objem.

Bulat

nie, ale pohybujes sa v spravnej lokalite.

Vladvlad

Skôr skalná kaskáda :).
Podobnú som videl v doline v Lamači ale aj na Dobrej Vode.
Pochybujem, že ti niekto určí presnú lokalitu. Ale ináč pekné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky