Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta na Žiarsku chatu konečne prejazdná

Diskusná téma K článku: Cesta na Žiarsku chatu konečne prejazdná

Lavína storočia sa ukázala ako o hodne silnejší súper, než všetci očakávali. Sprístupnenie cesty na Žiarsku chatu bolo na začiatku júna už na spadnutie, ale všetko dopadlo ináč. V piatok 5. 6. 2009 nastúpila do roboty osvedčená, stará dobrá UDS-ka, ktorá sa pred tým dokázala prebiť cez najťažšie partie čela lavíny, aby nahradila menej výkonný stroj. Ostávalo sprístupniť nejakých 50 – 70 metrov trasy v poslednej zákrute cesty poniže chaty a všetko malo byť v suchu.

Axel

Zaujimave, v povodnom clanku sa namiesto turistov spominali 3 kucharky z chaty :-D

MisoM

Da sa uplne bez problemov, boli sme tam pred tyzdnom a od chaty ci uz na Placlive alebo aj k plesam cez smutne sedlo a pod. prejdes bez problemov.

Turistinko

Takže teraz sa už dá bez problémov dostať spod chaty až na Roháčske plesá či Plačlivé, alebo je tam ešte stále nejaký rizikový úsek? Ďakujem.

TDD

To čo sme mali na Hikingu ako aktualitu si môžete teraz prečítať a zalozíť v tlačenej forme do archívu.
článok: Čakajú nás storočné lavíny každých 10 rokov? - je uverejnený v časopise TATRY 5/2009.
/najdete tu aj pekné spomínanie na natáčanie filmov - "Medená veža" a "Orlie Pierko" + .../

P.G.

Dneska sme boli v Račkovej. Ten prechod cez vývraty nie je až taký strašný, každý normálny turista to zvládne. Problém môžu mať len starí ľudia a malé deti. HZS vyznačila trasu fáborkami, takže tam nikto nebude blúdiť pomedzi stromy. Prechod cez vývraty nespôsobí ani nejaké väčšie zdržanie, je to len otravné, nič viac. Odspodku od Prostredného už to začali čistiť, boli tam dnes pilčíci a 2 traktory. Od koliby vyššie už je všetko v pohode. V popise dolín som zabudol na Bystrú - tá je jediná bez problémov. Majte sa.

Bikemartin

Matus, poslal som ti na mail fotky - Koliba pod Klinom prezila bez ujmy.

MatusM

Pripájam sa k ďakujúcim za tieto cenné informácie z prvej ruky.
Tiež sa chystáme budúci týždeň do Račkovej, dobre vedieť s čím treba počítať. Koliba pod Klinom to prežila bez ujmy?

Miso_f

vrela vdaka za tieto informacie! uvazovali sme ze by sme do tych koncin o tyzden isli, takto aspon viem ze by sme si to prilis neuzili - len by sme zbytocne zavadzali pri pracach. myslim ze tieto informacie su pre mnohych velmi uzitocne a pre vacsinu aj dost zaujimave, takze vysoko cenim ze ste si dali tu pracu napisat tieto clanky, takisto vdaka za perfektnu fotodokumentaciu!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum