Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalý salaš v sedle Príslopy

Diskusná téma K článku: Bývalý salaš v sedle Príslopy

POZOR, SALAŠ VYHOREL – Pri našom poslednom putovaní pohorím Poľana sme v sedle Príslopy (západne od vrcholu Prednej Poľany) našli dobre zachovalý salaš. Pretože by mohol poskytnúť slušný útulok putujúcim turistom a rovnako aj cykloturistom, dovolím si napísať o ňom pár viet.

Adushka

My sme tiez objavili par bud ci salasov vhodnych na prespanie pocas putovania Polanou a Veporskymi vrchmi, myslim, ze jednu uz Matus spracoval do clanku. Taketo tipy sa vzdy zidu.

Svatopluk stepanek

pre: adushka
vidno ze mame radi stejny kraj - uz aj s ohlasov na ine clanky.
polana, veporske v. a stolicke v. to je moje
prva laska

Peso

Pramenov je viacero ... jeden je pri pri zaciatku asfaltovej cesty ked sa ide smerom od Ocovej, pri chatke vlavo od cesty (jedina chatka), alebo o kus dalej ako je popisovany slas, len zase na opacnom konci asfaltky, ako uz opusta Prislopy a vchadza do lesa, po lavej strane na urovni rampy je chatka a za chatkou za pristreskom s ohniskom je studnicka. Voda fajna, bacha na vlky ;) Inak v nudzi sa da prespat aj v garazi spominanej chatky, priestranna, avsak isto menej romanticka.

Pilo

Dakujeme za tip na prenocovanie, len poznamka k umiestneniu salasu: Po asfaltke sa nema ist na 80m vychod ale 80m na ZAPAD!!! (kusok za koncom luky po pravej strane) asi po dalsich 20m je slaba prijazdova cesta pre auto,ktora Vas k salasu tiez privedie. Prijemna utulna ukryta v sukromi v lese.

PatriX

my sme tam spali v zime a bolo paradne ... da sa krasne zakurit...dlho sme hu hladali ale da sa najst krasne

Tomáš284

Dobry den, kto by mal zaujem prispiet na opravu tohto salasa ci uz materialom alebo pracou ozvite sa na cislo 0918630023 alebo na mail. Z rekonstrukciou sme zacali tento rok s kamaratom a do zimy by sme to chceli mať hotové. Salaš plánujeme ponechať voľne prístupný ako bol doteraz. Ďakujeme.

Balperon

PatrikX-neviem kedy konkrétne alebo ktorú zimu si tam spal,ale ja som tam bol túto zimu a v piecke už nebolo možné kúriť.Sčasti kvôli tomu že chýbal vrchný plát a aj keby tam bol tak by už možno vydržala tak jedno dve rozkúrenia kedže na komíne nieje strieška tak cezeň prší dnu a piecku to ničí.
A na tú opravu sa rád pripojím.

Ufinko

Dobrý deň
v salaši je už nová piecka ale ešte nie funkčná prosím vás zatiaľ ju ešte nepoužívajte.

Ufinko

Dobrý deň
V salaši sa už dá kultúrne prespať je opravená strecha,sú tam nové dvere a odvodnené steny salaša.V interiéri sa nachádza zošiť návštev a odkazov dúfam, že tam nezabudnete zanechať svoj odkaz.Nechali sme tam aj hrnček a lyžičku ktorú môžete používať.

SidewindeR

Boli sme tam v Auguste, pouzili novu piecku, kedze sme si mysleli ze uz sa moze pouzivat, tak sme zostavili komin a zakurili si. Pred odchodom sme komin zakryli nech do neho neprsi a nechali odkaz na piecke ;). Je to tam skvele, pomohli sme aspon malicko odnesenim hrby smeti co tam bola. Velka vdaka ludom co to zrekonstruovali :)

Ufinko

Odkaz sme našli:D Dúfam že sa tam niekedy stretneme :)

Miky5191

Tomáš musím Vás pochváliť.Dnes sme tam boli pozrieť a spravili ste to super. Ak budete organizovať brigádu, radi sa pridáme - naša stránka na facebook - Túlavé vibramy.

Zivan

Nemá niekto aktuálne info aký je stav salaša v súčasnosti?

Prislopy

aktuálny stav je dobrý keďže sme ho upratali po ľudoch ktorý tam nechali totálny brajgel,Prosíme všetkých aby si odpadky brali so sebou a nenechávali ho na chatke potom sa tam nasťahujú myši a všetko nám tam zničia.boli by sme rady keby návštevníci si po sebe upratali a keď budu kúriť mohli by aj doplniť drevo keď ho minú.poprípade zanechať kontakt ak by chceli pomoc.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov