Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalý salaš v sedle Príslopy

FunTTomas

upresnil som polohu na mape a tiež zdroj vody pri lesníckej chate. V júli 2015 sme v útulni prespali. Veľká chvála za výbornú chatku.

Myš

Z fotky od Zdenčiho vidieť, že hrdá andezitová dlažba pred vchodom vydržala. Pracne sme ju v jeden májový večer v opojení dobrým pitím vybudovali, ale boli sme na pochybách či vydrží. Zdá sa, že vydržala.
Ako je na tom stolík a dve provizórne lavice + štokrlka k piecke, ktoré sme zbúchali z dostupného materiálu? Vydržali?

Zdenči

Stolík a lavice držia. Využili sme ich. Matrace sú parádne. Na štokrlík si nespomínam...nejaké fotky z interiéru má tuším Tomáš...dobrá práca chlapi. Sme sa bavili, že by nebolo odveci zohnať vaše číslo účtu a prispieť vám na zveľaďovanie útulne. Môžeš mi poslať na súkromný mail :-)))

Jediným nedostatkom bola škrabkajúca myš, ale zrejme ju dlho nikto nenavštívil, tak sa chcela pridať k spoločnosti :-)

Myš

Ja ani moji kamoši nepatríme k miestnym, ktorí sa o salaš starajú. Boli sme tam len na návšteve, ale keďže počasie neprialo viac ako len na túlačky po blízkom okolí salašu, tak sme trochu prispeli k zveľadeniu z dostupného materiálu. Andezitu na dlažbu je všade na okolí kopec. Bolo tam jedno šikovné brvno, ktoré sme popílili a využili ako nôžky na lavice, dve dosky na povale a pár klincou na poličke.
Hneď sa nám po dva večeri lepšie sedelo a debatovalo :-)
Chystáme sa sem opäť počas ruje. Verím, že ruja tam bude viac ako dobrá.

Tomáš Kučera

Ahojte, ak by ste chceli vedieť niečo o histórii salašu od roku 2011 (rok začatia rekonštrukcie) ako sme ho opravovali, kto všetko pomáhal, odkiaľ sme zohnali materiál a tak, kľudne mi napíšte mail. Rád odpoviem.
Tento rok, štyri roky od posledných významných úprav sme sa znovu rozhodli pre menšie úpravy. Uvidíte koncom mája 2016.

Ďakujem všetkým ktorí pomáhali opraviť tento salaš a taktiež všetkým ktorí darovali niečo do výbavy, či už poličky, pílku alebo kopec ďalších veci.

info:
tomas.kucera284@gmail.com

Rachman32

Čaute,chystáme sa s kamošom na viacdňuvú túru a prespanie v tomto salaši bi bolo fajn.Chcem sa spýtať či je prístupný alebo je uzamknutý lebo sa nám párkrat stalo že boli aj zamknuté.ďakujem

Myš

Mal by byť odomknutý. Napíš potom prosím aktualizáciu stavu. Prajem peknú túru

Wbk

Prenocovali sme z 13. na 14.6., salaš voľne prístupný a stále napreduje! Pribudol napr. nový múrik pri kachliach. Skvelá robota!

FunTTomas

útulňa bola v januári v poriadku. Správcovia nachystali dostatok dreva.

Mirek_hory

V salaši jsme během našeho nedávného přechodu Slovenského Rudohoří přespali z 3. na 4. 9. 2017 - je v bezvadném stavu. I dřevěná podlaha byla zametena. Díky, protože to odpoledne zrovna docela dost pršelo.

Chvíli jsme ji ale hledali. GPS-souřadnice nás táhli na 2. stranu kopce. Ve skutečnosti je třeba přijít na silničku (hned pod ní stojí stará, odstavená modrá dodávka), po ní do kopečka a těsně než se silnička zase sklopí dolů vejít do les. Salaška je hezky ukrytá hned 20 metrů od cesty. Tady jsou její mnou tam změřené GPS-souřadnice:

N48.63774 E19.42294

Flexeter

27.1.2018 - tri kúsky sme sa luxusne na salaši vyspali, dole sú tri matrace, hore cca 8 (vraj, ja som sa tam nebol pozrieť), problém je ale s drevom, čo to je vonku nachystané ale chýba sekera! podľa záznamov z návštevnej knihy tam už nie je dlhšie. Je tam pílka, dačo sme s ňou napílili aj pre budúcich návštevníkov ale neni to veľmi elegantné riešenie. S kvalitným spacákom zas netreba toho do petríka až tak veľa nahádzať :) Môžem potvrdiť súradnice v predošlom príspevku, stačí odbočiť do lesíka po pravej strane cez cestu od modrého odstaveného auta.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum