Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalý salaš v sedle Príslopy

Anonymized_25093

OZ Sloboda pohybu riesilo navratenie Prislopov do stavu minimalistickej utulne. O tom bola brigada samozrejme po dohode z Tomasom (vratane co vsetko sa bude robit).

Vsetky podnety ohladom utulne treba nasmerovat jemu, v komentaroch sa da dopracovat k jeho emailu.

Matobee

Ja sa vyjadrím na obranu matracov. Mňa väčšinou potešia a je to pre mňa symbol luxusného vyspania sa. Na pričniach a karimatke sa prehadzujem celú noc. "Nafukovačky" nenosím.
Samozrejme nemyslím splesnivené, ledva spoludržiace, 20 a viac ročne kusy.

Držím útulni palce, nech sa jej v dobrom darí. :-)

Ade.e

Tiez ma zarazilo naco sa tam dali tie matrace. Ako chapem dobry umysel, ale predsa len z hygienickeho hladiska, by som to tam nedaval a volil by som spat na holej pricni i bez karimatky ako na matraci.
Inak, chvalim za vykonanu pracu.

Mirino

A nie len prežraté a osraté, ale aj plné prachu, plesní, roztočov a možno aj iných brebers...no čisté fuj! Osobne to neznášam a spím len na holej prični a svojej karimatke.

Pavel Forgáč

Paráda Pali najviac ma tam naposledy zarazili tie poháre na víno. No načo tam už len toto niekto donesie neviem.

Inak ešte jednej veci nechápem. Načo sa na útulne dávajú matrace? Po roku/dvoch sú prežraté/osrate od myší prípadne aj od poniektorých návštevníkov a potom si tam už len málokto ľahne. Každý turista, čo tam pôjde prespať bude zaiste mať aj karimatku, takže úplne by stačili drevené prične.

PaliT

No pekne. Návštevníci sa hádam naučia, že tieto útulne nemajú slúžiť ako zbierka harabúrd a rôzne pobytové znaky víkendových partičiek budú vždy zlikvidované.
Prosíme turistov, aby po sebe okrem nachystaného dreva NIČ nezanechávali.

Anonymized_25093

Z utulni Prislopy sme znova spravili utulnu...

Boli sme z Bigfootom na Salasi Prislopy a spravili sme mensiu brigadu. Cele zariadenie chaty bolo komplet odstranene, na stol sme dali novy obrus a spravili sme poschodovu postel (matrace dostali nove potahy), tak isto sme vsetko ca sa dlao z poza chaty zobrali dole.
Drevo bolo nachystane, my sme pouzili svoje.
Z tejto akcie bude aj reportaz kedze islo o akciu OZ Sloboda Pohybu po dohote zo spravcom Tomasom

Anonymized_25093

Este prikladam aktualnu fotku z pramen co je pri chate nedaleko salasa.

V altanku pri chate je aj vesiak ktory sa da pouzit...

Anonymized_25093

Aktualny stav: Boli sme tam dvaja, ked sme prisli trochu dreva bolo dnu nachystane, vonku uz nebolo ziadne.

Nachystali sme plno dreva vid foto. Stale je tam plno haraburd ako napriklad uteraky, ocot, 2x muka a podobne. Vid foto.

Kedze je tam latrina tak som vyznacil ktorym smerom sa nachadza.

Pavel Forgáč

Prespal som tu z 27 na 28.11.2022 Zrejme tu bola v nedeľu brigáda, lebo bolo čerstvo napílené drevo a v útulni bolo ešte teplo. Prišiel som dosť skoro, tak som mal ešte času a nanosil som ešte nejaké drevo. Niečo som z toho spálil niečo ostalo, tak som pridal do zásoby. Inak parádna útulňa jedna z najlepších v akej som bol a to som bol už skoro vo všetkých :). Piecka kúri parádne a za pár minút sa dať spodná časť vykúriť. Sekery sú tam až dve, pílku som nenašiel. Ráno som vyčistil piecku a pozametal. Na útulni je pár zbytočnosti, ktoré môžu prilákať pozornosť debilov. Tie by som dal osobne radšej preč. Ale inak super. Len nech to nezazdiela nejaký bulvárny plátok. Veľká vďaka Tomášovi čo sa o utulňu roky stará.

Keby bola útulňa obsadená dá sa prespať aj v prístrešku pri neďalekej chate lesov SR. Je tam aj prameň.

Peter O

Ja Tomáš chatu mám.... Uznávam, možno sme boli príliš často, stačilo povedať... Ale opijase a veci čo píšeš nie sú pravdou... Vieš, čo necháme to tak... Dali ste to pekne doporiadku, bol som pozrieť.. Ďakujem, drž sa.

Tomas K

Takychto pripadov bolo XY od roku 2010.
Nenarobis s tym nic. Pred tym ukradli dokonca aj stolicky, ovciu kozku a ine veci. Pila a sekera zmizla nespocet krat.
Turista prichadza do utulne s tym, ze navstevnik pred nim mohol utulnu zachovat v dobrom stave ale aj v stave katastrofalnom takze niekto si upratat musi, iny nie. Bohuzial, ze tam prisli hulvati, s tym sa robit neda nic. Ako vzrusovat sa tu nad tym a davat to za vinu tomu "ze som sa stazoval" na vasu okupacie je scestne. Je rozdiel medzi starat sa a spravovat turisticku utulnu a okupovat to tam kazdy vikend, niekedy aj cele tyzdne, robit si tam opijase vymenou za "poriadok" budhisticke sosky, vianocne gule a pod.
Opakujem, je to turisticka utulna na prespatie a nie na permanentnu okupaciu. Ak chces byt niekde nasackovany kazdy vikend a castejsie, kup si zahradnu chatku a konecne pochop, ze ludia chcu pokoj, klud a sukromie v srdci prirody.

Peter Ochotnický

Pre Bukaj :
V podstate nič... Klasický príklad útulni, kde ľudia použijú, ale odídu, akoby po nich už nikto prísť nemal.. Zobral som dole aspoň odpadky..
Zmizla rámová píla, všetko po zemi, špina a bordel a už vôbec nepochopím komu vadili bandasky na vodu.. Jednu som našiel dokonca v lese za chatkou, zmizla aj veľká bandaska, dokonca sa mi vidí, že jeden matrac... Celkovo to všetko pôsobilo tak, že keby tam prídem na noc, buď si vyhrniem rukávy a dve hodiny riadim, alebo radšej prespím vonku.
Áno na utulniach netreba príliš veľký luxus, ale slušný základ je zdravá vec..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov