Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma čierny váh

Diskusná téma čierny váh

Dobrý deň chcel by som sa spýtať či je možné navštíviť prečerpávajúcu stanicu čierny váh, ale myslím tým vrchnú nádrž, keďže k nej neide turisticky značený chodník, chcem sa spýtať či nieje náhodou ohradená alebo či tam nieje nejaká strážna služba a tak. Ďakujem za vaše rady...

Vrana

Ako pise Lubo. Je to lesna cesta, obojsmerny zakaz vjazdu.

Lubo

Tato cesta sa na prejazd medzi Horehronim a Liptovom neda pouzit. Tesne nad Helpou je zakaz vjazdu. Treba ist cez Certovicu.

-duri-

Ahojte,

budem končiť túru v NT a v Heľpe budem parkovať. Dá sa autom prejsť z Heľpy k v.n. Cierny Váh alebo je tam nejaký zákaz?

Jusk11

ak chces ist na hornu nadrz, mozes tam ist aj autom, zakazova znacka tam uz nie je, popripade da sa nechat auto dolu vo Svarine pri odbocke na hornu nadrz a ist odtial na biku hore

Gustoh

Ahojte.Da sa niekde pri vodnej nadrzi Cierny Vah zaparkovat auto?Nie je tam od Svarina uz zakaz vjazdu?Tuto oblast vobec nepoznam tak preto sa pytam.

Jiku2

diky. chci to projet na kole a ma byt spatne pocasi, tak hledam pripadne alernativni cesty-zkratky. Dle mapy by tam mela byt jeste jedna vedouci do Cierne doliny..

Ekoton

Nazdar. Z hornej nádrže sa dá dostať v pohode priamo na vlakovú zastávku vo Východnej po slušnej lesnej ceste. Keď ideš dole od hornej nádrže po asfaltke, tak zhruba po 800 metroch (možno menej) máš odbočku v pravo (je tam tabuľa) a po tejto ceste dôjdeš až ku trati do Východnej. Cesta je v pohode prejazdná išiel som po nej cca pred mesiacom.

Jiku2

da se, prosim, dostat z horne nadrze do Cierne doliny nebo rovnou na nadrazi Vychodna nejakou lesni sjizdnou zpevnenou cestou? dle mapy tam takove cesty jsou vyobrazene, ale v jakem stavu nakonec budou nevim

Rado

Riskli sme to dnes, a bol to super zážitok. Už len tá previata, neposypaná cesta od Kráľovej Lehoty, kde sme na posledných 14km nestretli žiadne auto (a keďže ju zrejme prehrnú tak 2-3krát za deň, tak sa trošku strácala v závejoch) bola úžasná.

Na mieste nebolo ani nohy, takže sme opäť prešľapávali stopu. Už som myslel, že bežkári toto miesto ešte neobjavili, ale na rázcestí "Brezová" sa predsa len nejaká stopa pripojila. Našťastie žiadne polámané stromy sa nekonali (aspoň nie priamo na trase).

Nádherné tiché miesto pre bežkárov - samotná zelená cyklotrasa (Čierny Váh - Benkovo) ktorú sme dnes absolvovali, má necelých 5km a veľmi malé prevýšenie. A určite by sa tam tých trás dalo nájsť viac.

Rado

Ahojte, nebol niekto v týchto dňoch skúsiť bežky na novej cyklotrase (2011) ktorá vedie od dolnej nádrže po násype starej železničky (PLŽ) ?

Celkom ma to tam láka, ale tu na Orave nám nasypalo toľko snehu, že sa pod ním začínajú lámať smreky (na Príslope sme dnes na ceste na Zábavu prekračovali/podliezali/obchádzali asi 4 veľké kusy krížom cez cestu)

JanoP

Oficiálne nie je povolený vstup na hornú nádrž - upozorňuje na tom dostatočne jasne viditeľná tabuľa pred rampou: "SÚKROMNÝ POZEMOK - VSTUP ZAKÁZANÝ".

Je na každom osobne, či tento zákaz poruší alebo nie. Výhľady sú za dobrého počasia veľmi interesantné, najmä na Vysoké a Západné Tatry.

Bean

Veru ako vravi Maxo... a mne sa chcelo dat aj hornu a to som mal plnu polnu (3.den na ceste). Oplatilo sa, hore bolo krasne pocasie a ten vyhlad zaplatil vsetku namahu a este predplatil aj na tyzden dopredu :)

Thailon

@FunTTomas: dakujem, nasiel som to uz na aj webe.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma