Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma čierny váh

Pista58

isiel som presne tuto trasu helpa - sedlo priehyba - spodna nadrz vahu. k hornej sa mi uz nechcelo ist, pretoze ma cakala este cesta naspat a klasicky v sedle burka.

tuto som to aj opisal
p58.blogspot.com/…/s-bajkom-n…

mame v helpe drevenicu a to co sa deje v lesoch nad helpou po kalamite a hore v sedle, tak to je az na plac. teraz nechcem polemizovat o prospesnosti/neprospesnosti tazby, ale ten bordel co narobili LKTcka, tatry a auta robotnikov, to je peklo.

Maxo12

však asi z Horehronia cez Priehybu a dolinu Raztoky a Ipoltica prešiel až ku Svarínu....

JuloLM

odpoved beanovi-Ako si mohol schadzat z hornej nadrze zo sedla Priehyba.Vsak je to nad Helpou a horna nadrz zase nad Vychodnou???!!!

Thailon

Este ma napadlo, je moznost prespat v Svarine ? je tam nieco, kam sa da zasit ?

Bean

Apropos, ten zakaz vjazdu som si aj ja vsimol, ked som sa obzrel a tiez som si vsimol, ze cesta je vyznacena ako oficialna cyklotrasa, takze smelo hore a nedajte sa drbat nikomu!

Bean

Ja som tade schadzal na biku koncom augusta z Priehyby, krasny zjazd po novom asfalte, ale tam dobre dojmy koncia. Zvysok - na vracanie! Vsetko rozrypane, hore (okrem siestich civilnych aut behom 10 minut)jedna Tatra za druhou, miesto lesa hole grune vytazene do radu "podla pravitka" bez ohladu na zdravotny stav, dokonca ani druh stromu, zvaznice plne oleja stekajuceho do potoka. Jeden hnus! Je mi fakt luto Nizkych Tatier :(

Lukas

Da sa, akurat na Ipoltici je smerom hore zakaz vjazdu cyklistom (neviem pokial, mozno az po Biely potok). Ale treba ho ignorovat, isiel som tade asi 5x, a bez problemov. Je to asi koli autam zvazajucim drevo. Len treba aspon v tyzdni davat trochu pozor.
Dobra alternativa je ist zo Strby po ceste na Vazec a kusok pred dedinou na zaciatku klesania odbocit vlavo, cez luky do Hlbokej doliny(tam je tusim rozbita asfaltka), alebo priamo z Vazca po zelenej (pripadne vpravo po strkovej ceste)(oba varianty so stupanim!, ale moc pekne, zjazd po asfalte) do Mutnej doliny a vylezes pri Brezovej.

Maxo12

Je.Išiel som to minulý rok na bicykli(Ke-Pn).Zo Suňavy dole kopcom po výbornom asfalte až k horárni Biely Potok,dalej dolu Váhom,tam až po nádrž je povrch trocha horší.Prešiel som to na pologalúskach bez problémov.Krásny kraj,pri Váhu pekné miesta na oddych..

Thailon

Ahojte, chcel by som sa spytat, ci je dolna priehrada pristupna cestou z Sunavy. Chcel by som ist tadial na bicykli (cast trasy) Sunava - Cierny Vah - Svarin - Kralova lehota. Dakujem za kazde info z tohoto smeru :)

FunTTomas

cyro: na Čierny Váh nepremáva linka SAD. Kedysi chodil autobus do Svarína (dnes už len Avia s lesnými robotníkmi). Teraz sú najbližšími zastávkami Kráľova Lehota,,potok alebo Liptovská Teplička,,Biely Potok. Neznáme zastávy hľadám cez mapy.atlas.sk, vrstva Moto a cestovanie - Autobusy a treba priblížiť mapu. Nie vždy poloha sedí s realitou, ale na hrubú orientáciu stačí.

Cyro

Caute vsetci,viete mi povedat, ci existuje nejake autobusove spojenie medzi Liptovskou Teplickou a Ciernym Váhom? Lebo cp.sk ukazuje vyhlada len nieco ohromne komplikovane. vopred vdaka za kazdu radu.

Miro

Dik za rady, pomohli ste mi, keďže na nete je o tejto lokalite veľmi málo informácií... HIKING to zachráni stále...:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma