Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma čierny váh

Diskusná téma čierny váh

Dobrý deň chcel by som sa spýtať či je možné navštíviť prečerpávajúcu stanicu čierny váh, ale myslím tým vrchnú nádrž, keďže k nej neide turisticky značený chodník, chcem sa spýtať či nieje náhodou ohradená alebo či tam nieje nejaká strážna služba a tak. Ďakujem za vaše rady...

Ursus

od svarina sa tam dostanes po asfaltovej ceste, len este pred lesnym zavodom musis dolava odbocit potom popri sklade dreva a po moste cez vah a stale za nosom.....co ja viem mozno aj 2h

1308

Dobrý deň, neviete mi niekto poradiť s postavením stanu CAVERY CUBBY? je tam len textový návod. Dík

Ursus

no a ten stan si chces postavit na ciernom vahu? :-) lebo tam sa stanovat nemoze :)

Miro

No pozeral som sa aj na tú trasu zo svarína, ale mne ja vystúpim zo zástavky Východná takže odtial pojdem po modrej až k tej spodnej nádrži a odtial to potom zamierim k tomu mostu a tak ako si mi to radil... dík, ešte ked sa môžem spýtať tak, absolvoval si túto trasu...??? Je velmi obtiazna? A samotná tá vrchná nádrž je prístupná, alebo je to ohradené...???

Libor M.

Siel som to zo Svarina na bicykli, je tam normalna asfaltka, celkom slusne stupanie.
Je to pristupne.

MarianO

Miro, boli sme tam 18.6.2009 zo zastávky Východná. Pôvodný plán - po modrej do sedla Muránsko a potom cez Hoškovú lesnými cestami k hornej nádrži. Po asi 200 m skončilo značenie, poblúdili sme, ale lesnou zvážnicou sme sa tam dostali.
Nádrž nie je ohradená, sú tam ale tabule upozorňujúce na zákaz vstupu.
Dôležitý bod na nepoblúdenie! Po modrej zo zastávky popri chatke (je po ľavej strane), tu značenie končí, cca 100 m asfaltkou na juh a potom rovno do lesa. Je to značne zarastené.

Striker

Horna ani dolna nadrz nie je strazena,je tam volny pristup,len kupanie je v oboch zakazane.
K tej hornej vedie asfaltova cesta,ale hned na zaciatku je tam zakaz vzajdu motorovym vozidlam.Prechadzka je dost monotonna,stale do kopca po asfalte a ziadny vyhlad.Ja som tam chodieval na bycikli,usetril som si pochod naspat.Az pred koncom sa to zacne trhat a vyhlad samotny stoji za to.
Z Vychodnej by som to neriesil,ale zo Svarina.Ani jedno ani druhe nie je turistika,ale zo Svarina je to aspon bez problemov.

Miro

Dik za rady, pomohli ste mi, keďže na nete je o tejto lokalite veľmi málo informácií... HIKING to zachráni stále...:)

Cyro

Caute vsetci,viete mi povedat, ci existuje nejake autobusove spojenie medzi Liptovskou Teplickou a Ciernym Váhom? Lebo cp.sk ukazuje vyhlada len nieco ohromne komplikovane. vopred vdaka za kazdu radu.

FunTTomas

cyro: na Čierny Váh nepremáva linka SAD. Kedysi chodil autobus do Svarína (dnes už len Avia s lesnými robotníkmi). Teraz sú najbližšími zastávkami Kráľova Lehota,,potok alebo Liptovská Teplička,,Biely Potok. Neznáme zastávy hľadám cez mapy.atlas.sk, vrstva Moto a cestovanie - Autobusy a treba priblížiť mapu. Nie vždy poloha sedí s realitou, ale na hrubú orientáciu stačí.

Thailon

Ahojte, chcel by som sa spytat, ci je dolna priehrada pristupna cestou z Sunavy. Chcel by som ist tadial na bicykli (cast trasy) Sunava - Cierny Vah - Svarin - Kralova lehota. Dakujem za kazde info z tohoto smeru :)

Maxo12

Je.Išiel som to minulý rok na bicykli(Ke-Pn).Zo Suňavy dole kopcom po výbornom asfalte až k horárni Biely Potok,dalej dolu Váhom,tam až po nádrž je povrch trocha horší.Prešiel som to na pologalúskach bez problémov.Krásny kraj,pri Váhu pekné miesta na oddych..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov