Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Tráva II.

Bikemartin

mato_d - valali, teraz sa valaju (t.j. zase bez vyuzitia) u stryka v BA, ktory ich mozno raz pouzil s Pentax 10D. Boli povodne k zrkadlu Praktisix (stredoformat ?) a presny nazov vyrobcu MeyerOptik Gorlitz. Ak mas pre nich vyuzitie (a bicepsy :D), tak sa mozem opytat za kolko evry su na predaj.

Rbr69

Mato, a kto Ti ten bokeh predava? :D

Mato_d

Martin - valaju, alebo valali? Konkretne by ma zaujimala ta 500/5.6
Inak luxus fotka. Taky bokeh - to je na nezaplatenie... :) 5b.

Jakub Súčanský

Tiež by som túto foto skôr zaradil už do umeleckej fotografie.. Veľmi sa mi páči, že to má atmosféru...

Bikemartin

Rasto, no mne sa valali doma 2 archivne kusy 300/4 a 500/5.6, nejake vychodonemecke verzie Zeissa, odhadom zo 60tych, 70tych rokov 20.storocia. Ale kto by to vlacil po kopcoch. Tvoj 200/2.8 je zda sa este celkom kompaktny.

Rbr69

Neviem aky mladsi chces, ale podla tohto co som nasiel, doma pozriem na cislo, kedy ta zelezna rura bola pozvarana :D

"This Zeiss Sonnar lens 200mm f2.8 has been constructed only in a relative small quantity and all based on the same lens calculation dateing from 29.04.77. All these lenses were produced with a M42 mount. However I did not undestand, if this lens is for a medium format cammera. If yes, is it possible to change the mount to put on an Pentacon 6 mount for example? Does somebody know about it? The serial numbers from this lens are from 10.227.907 to 10.954.978 for the production from 1977 until 80. At the begin of the 80"s the serial numbers got reset to 1001 and there has been a production from 1984 to 1989 with serial numbers from 1001 to 6901."

Mlieko

urcite ta prva lepsia, tato mi moc nesadla...

Bikemartin

Ano, abstraktne umenie ;-). Jednotka sa mi viacej pacila. CA sa ti nedala na tych klasoch odfiltrovat? Ktovie ako by sa s nou vysporiadal nejaky o 20 rokov mladsi objektiv s kadejakymi ED clenmi.

Mape1002

rasto,to uz hranici s umeleckou fotofrafiou!!! proste naaaadhera!!!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok