Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Hrebeňom Stolických vrchov l.

Diskusná téma K fotke: Hrebeňom Stolických vrchov l.

Konečne sa mi podarilo uskutočniť si dávny sen - prejsť hrebeňovku z Tresníka na Kohút. Napriek minimu výhľadov keď väčšinu trasy som putoval hustými smrekovými lesmi ma tento hrebeň poriadne nadchol. Aj vďaka takýmto nádherným lúkam akou je táto na vrchole Tresníka osvietená večerným svetlom a aj tým že prvého človiečika som stretol až na Kohúte. Jednoducho pravá rudohorská romantika.

Daulagiri

To mi ani nevrav Zdenči :-( V tomto roku 2009 to tam iba začínalo, ale potom o rok som už šiel do s. Priehybka v zime holinou. A teraz, možno ani radšej nechcem vedieť ako to tam vyzerá. Miloval som to tam...

Zdenči

Vo štvrtok som sa pohyboval v tomto okolí. Ani sa mi nechce veriť, že si sa potuloval hustými smrekovými lesmi...teraz je tam mesačná krajina :-(...fotku pridám zajtra.

Daulagiri

Veru žiadny, ale priznám sa že noc v Priehybke bola psychicky veľmi ťažká :-)

Daulagiri

Aha no z opačného smeru to fakt môže byť problém, keďže ako som písal je ukrytý medzi stromami. Inak je tam origoš rázcestník a tabuľky sú z rokov 2002, 2004 a 2007.

FunTTomas

daulagiri: pekný záťah. My sme rázcestie značiek nenašli, lebo sme išli opačným smerom a do sedla zostúpili naslepo, lebo sa značka stratila v čučoriedí. A stojí tam aj rázcestník, či sú len namaľované šípky?

Daulagiri

Igor: rudohorie aj ja ešte len pomaly objavujem, no už dávno si ma získalo a sprievodcu vám spravím veľmi rád.
Jnezky: čučoriedky sú na celom hrebeni, ale v čase môjho prechodu ešte neboli zrelé. No dnes ktovie ?
FunTTomas: Trasu som šiel ako sólo 4-dňovku takto:
1.deň: Dedinky-Voniarky-Čuntava-Tresník-Sedlo Priehybka.
2.deň: Priehybka-Stolica-Kohút-Revúca-Sedlo Nemcová.
3.deň: Nemcová-Muráň-M.hrad-Veľká Lúka-Studňa-Nižná Kľaková.
4.deň: N. Kľaková-Skalná brána-Sedlo Burda-Fabova hoľa-Kučalach-Zbojská.
V podstate v celých Stolických som nikoho nestretol až na Kohúte a v sedle lesníkov (pilčíkov) a aj práve tou samotou na mňa Stolické vrchy veľmi zapôsobili.
Rázcestie v Telgártskej priehybke sa mi zdá v pohode nájditeľné. Je však medzi stromami v strednej ľavej časti lúky, ale chodníky sú tam naozaj málo prešľapané.

FunTTomas

daulagiri: fajný záber (5 b). Úsek Stolica - Trestník som išiel presne pred rokom. My sme nestretli absolútne nikoho. V ktorom smere si išiel tvoju trasu? Zaujíma ma to, lebo my sme nenašli rázcestie so žltou značkou v Telgártskej priehybke.

Bulat

taketo lucky su castokrat fotogenickejsie a malebnejsie ako daleke vyhlady. Pripomina mi to Muransku planinu. Inak Rudohorie poznam zatial malo, snad nam tam niekedy v buducnosti urobis sprievodcu :))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky