Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ráno na Sihle

Bikemartin

"Kupky sena, kupky sena, z nebe nám máva Ayrton Senna...." spievali kedysi Tři Sestry :oD

Sihla a okolie maju svoj osobity genius loci.

MatusM

zostáva nám nabudúce, no:) už teraz sa teším na okruh východne od Sihly

Adushka

Povodne az na Kysucu sme chceli prejst po cervenej znacke, ale nechali sme sa zlakat pivkom na Sihle a zisli mimo znacku do Kamenistej doliny a potom prave do Sihly. Teraz aj zacinam lutovat, ze sme tu Kysucu nedali, tak nabuduce.

AndrejR

Vrsan, Kysuca stoji a zda sa ze jej svita na lepsie casy. Vacsina z drevenic co ostala stat je opravenych alebo sa opravuje, okolie chalup a kaplnky sa kosi. Dve drevenice v hornej casti doliny su este trvalo obyvane. Len vstupna cast doliny okolo kastiela je stale zanedbana.

Vrsan

Kysuca este stoji? Su to roky, co som tadial prechadzal a uz vtedy tam takmer vsetky objekty len hnili, aspon tak si to pamatam. Ale miesto je to uzasne, taky zabudnuty, starosvetsky kut, velmi ma to prekvapilo. Nieco ako Podsip, alebo Vlkolinec, archaicka drevena ulicka vo vrchoch. Nik to tam nezachranuje?

AndrejR

Musim s vami len suhlasit, cela Sihlianska planina je uzasne a pokojne miesto, mame tam v Drabsku chalupu a nikde si tak neoddychnem ako tam. Ako by tam zastal cas. Odporucam aj osadu Kysuca (zelena odbocka z Rudnej magistrali za Sedmakom) so starymi drevenicami, kaplnkou a viacerymi pramenmi. A luky nad Kysucou takisto krasne vyhlady.

Adushka

Bulat, prepac, jasne, ze tebe, ja neviem, preco niekedy takto menim mena, uz sa mi to parkrat stalo, chjo :)

Bulat

Adi, predpokladam ze predchádzajuci prispevok bol adresovany mne :)
Na Sihle som bol iba raz- a to hodne davno v mojich turistickych zaciatkoch, tyzden sme pobudli na Ciernom potoku v Kamenistej doline, stihli pobludit na Zaklukach, inak na Spadoch je velmi pekny vodopad. Bolo tam velmi fajn a rad by som sa tam este niekedy podival

Godman

Dovolim si potvrdit, aj atmosferu krajiny, ktora cloveka "vtiahne", aj udaj o nadm. vyske. Ak sa odrataju tatranske osady, tak Lom n./Rimavicou je najvyssie polozena obec na Slovensku, myslim.
Ked som tam onoho casu, pri potulkach tymto krajom, prespaval v skole, mali tam sustredenie hrinovski folkloristi, ktorých o par mesiacov postihlo nestastie pri schadzani z Polany...

Adushka

Bruma, celkovo ta atmoska v tychto miestach je uzasna, ak si tam este nebol, tak vrelo odporucam. Da sa tam krasne potulat, polku nedele sme stravili len potulkami lukami od Sihly cez Lom az k pramenu Ipla. Fakt nadhera. A vyhlady uplne bomba. Vratila by som sa tam na jesen, ci v zime, ked bude lepsia viditelnost. K tomu perfektne tereny na bike a v zime na bezky a pre mna tym padom niet lepsieho miesta :)

Bulat

dakujem, musi to mat nieco do seba byvat tak blizko k oblakom :)

MatusM

Áno, Lom nad Rimavicou, leží vo výške tesne nad 1000m.n.m, podobne ako napríklad Starý Smokovec. Napríklad T.Lomnica len okolo 850m, ale Š.Pleso leží najvyššie, nad 1300m.

Bulat

Matus, myslis Lom nad Rimavicou predpokladam. Nie je tato obec rekordmanom na Slovensku? Ked teda odmyslime nejake tie lazy, kde je zopar chalup. Ako je to v porovnani s tatranskymi osadami ?

MatusM

Pche, Sihla.. Lom je skoro o 200 metrov vyššie:)

Bulat

je to pekny kraj. Inak Sihla- jedna z najvyssie polozenych obci na Slovensku, vsakze ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky