Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Stratená - Plešivec

Diskusná téma K článku: Stratená - Plešivec

Štyri dni putovania po horách a lúkach Stolických vrchov, prekrásnou krajinou Slovenského rudohoria v poslednom týždni mesiaca júl. Trasa, kde si príde na svoje srdce tuláka, turistu či trampa, ale aj prírodovedca či milovníka samoty a romantiky. Trasa, kde sa môžete utáboriť, kde len chcete a kde vás nikto nebude šikanovať či obmedzovať.

Daulagiri

Parádne putovanie, v júni som taktiež 4 dni putoval kúsok vedľa (Stolické v., Muránska atď.) a absolútne súhlasím s úvodom (Abstraktom) tohto článku. Presne to je Rudohorie. Tá romantika a absolútna sloboda ma tam ťahá stále viac.
A konečne viem aký význam má tá drevená drť ktorou sú vysypané polomy v okoli Tresníka a Buchvaldu, opäť som o niečo múdrejší.
Čo sa týka Radzimov a Plešivskej planiny tam plánujem trek niekedy v budúcnosti a tento článok ma ešte viac navnadil.

Palic

chlapi, drzim vam palce, dufam ze aj ja vo vasom veku budem este trampovat po horach a tesit sa na svajcarsky dochodok.teraz ale bez urazky :-)

Ripo

Aj Tatry si nik nevedel predstaviť bez krásnych štíhlych smrekov. Ale tie smreky tam chcel človek, nie príroda. A tak aj skončili ... Obdoba je s kravami a lúkami v Krase. Ja by som to nechal na Prírodu ....

Jnezky

Jj, pekne sa to číta. Pripomenul som si zopár vandrov v týchto končinách.
Pekné miesta a keď počasie praje, nemá to chybu.
No a ktomu zarastaniu planín, pokial sa pamätám, k rázu planín Sk krasu, ktorý väčšina z nás obdivuje, prispelo práve pasenie dobytka a pokial toto nebude pokračovať, o 10 rokov budú planiny vyzerať ako vami opísaný značený chodník pred Brdárkou.

Ripo

je to dilema ... past dobytok a udrziavat horske luky, alebo to nechat na pospas prirode. Ved tie kravy tam neboli od zaciatku ...)) Mne sa Plesivska planina neskutocne pacila a na jesen som tam znova. Co mne osobne vadilo ? Mnozstvo ciest od mechanizmov, pohodene plastove flase (asi) od pasterov (nachadzali sa vzdy tam, kde boli kravske lajna) a drzi motorkari.

Jjano

Pekný článok, vďaka.

Takéto "menej atraktívne" oblasti si nechávam keď už nebudem vládať po Tatrách a Fatrách. Myslím si, že všetky tie Rudohoria, také a onaké Vrchy a Hory na Slovensku sú veľmi atraktívnymi a vďakabohu málo známymi oblasťami pre turistiku... Len odkiaľ vziať čas? :-)

Alfe

Plešivskú planinu sme prešli s partiou začiatkom augusta. Našli sme aj Zvonivú jamu, čo je asi 100 metrová priepasť 600-700m od značky. Pomohla pri tom aj GPS navigácia.
Bol som v tých končinách prvý krát a veru kedysi to muselo byť ďaleko zaujímavejšie územie. Taká malá Slovenská stolová hora :-)
Všetko to intenzívne zarastá a za takých 10-20 rokov tam bude už len húština. Je to škoda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma