Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Úsek Čertovica - Ramža opäť schodný!

Diskusná téma K článku: Úsek Čertovica - Ramža opäť schodný!

Červená značka zo sedla Čertovica k turistickej útulni Ramža je opäť schodná a tým je opäť možné absolvovať kompletnú hrebeňovku Nízkych Tatier. Chodník bol nepriechodný od víchrice v novembri 2004 a bol kompletne vyčistený v októbri 2006. Napriek tomu na trase problematické miesta s veľmi ťažkou orientáciou. Článok obsahuje opis miest, náročných na orientáciu a sú pripojené aj GPS súbory trasy.

Rado999

Super, vdaka za info, to ma velmi tesi, podla tych sprav a info od NAPANTu som myslel ze to bude horsie, hlavne co sa tyka tych popadanych stromov. Nemohol som tam zial zatial ist osobne pozriet, takze este raz vdaka :)

Littleflower

to rado999 a vsetkym stihacom:
vcera som siel z polomky na hreben (homolku) a dalej na certicu (sedlo p. lenivou). z homolky smerom na zapad po hrebeni, to skor ako na polom vypada na to, ze kosodrevina si vyhradzuje pravo na obmedzovanie pohybu turistov. zislo by a jej pristrihnut konariky... inak po ramzu, to nebolo orientacne narocne. cervena sem tam vykuka, aj ked sa miestami uz podoba na ruzovu farbu. akurat pred ramzou, v 1 sedielku, som mal dilemu vybrat si spravny smer - dolava, rovno, doprava. nakoniec vysla 3. moznost ale aj tak to bola strata cca do 8min. usek z ramze na certicu tiez relativne orientacne v pohode. pre tych, co nie su prvykrat v kopcoch, ani treti raz, nemal by to byt problem. staci si len vsimat teren, oci mat otvorene a da sa to prejst (to som si nebral ani mapu, buzolu, ci gps). aj ked priznavam, ze v hustej hmle by to mohol byt problem. ovela vacsi problem pri hladani spravnej cesty som mal na zelenej z polomky na hreben ako na hrebeni. co sa tyka polomov, cerstvo su tam padnute asi 4 mlade smrecky, ktore sa daju v pohode prejst. viac namahy si vyzaduje prekracovanie, podliezanie uz zoschnutych kmenov z davnejsich kalamit.

Sedo

15,16 alebo 17.06. Kedy presne, mozem sa prisposobit. Napis mi na ozmh@centrum.sk. Ak by sa chcel este niekto pridat, nech napise.

Sedo

Hladam niekoho kto by v juni presiel usek Priehyba- Ramza - Certovica. Najlepsie niektory den v tyzdni. Chcem si to tam obzriet pred NTS, no sam by som tam nerad isiel. Lepsie stretnut medveda v dvojici :-)))

Rado999

Caute, neviete nahodou niekto, ako to vyzera na useku sedlo Homolka - Ramza - Certovica po nedavnom lamani zapaliek? Vdaka.

Merhorn

vdaka lubo, nemas prosim ta aj cely V hreben?

Sprava NAPANT

Ludek poslal tieto info na vedomie aj nam, aby sme ich uverejnili na webe NAPANTu.
O znaceni na hrebeni vieme, ale je to plne v kompetencii KST. Podla nas to tiez tae dramaticke nie je ... Co sa tyka Ramze, podla poslednej obhliadky nasho strazcu su vytrhnute dvierka z pece, zatial sme nenasli cas a peniaze ist to opravit (sice nam Ramza nepatri, ale spolu so SZOPK Nizke Tatry sme ju davali do poriadku, tak by mse v tom mali pokracovat...). Pri tej prilezitosti by sme preznacili aj chodnik k vode. Ak niekto nasiel bazinu, tak bol asi naozaj niekde inde :-)
Ak bude mat niekto dalsie info, dajte vediet, napr. aj ci je plny kontajner a mame brat vozik na odvoz smeti.
Vdaka, Ado Mezei, S-NAPANT

ps - zial, web NAPANTu nestiham aktualizovat :-( takze ma nekamenujte

Bobo7

pan Mezei: ak najdete nejake peniaze na tu Ramzu, neberte len dvierka, ale aj par vreciek samotovej mucky a nejakeho majstra peciara, ta pec je celkovo v dezolatnom stave a zle navrhnuta, ale to som Vam uz myslim pisal, Dakujem :)

Kimo

Zdravím. Minulý rok som išiel trasu Donovaly-Telgárt, musím povedať , že značenie trasy bolo v celku v pohode / až na niektoré obmedzenia,kalamita.../.Zo skúseností viem, že po 50 m ak nemám značku sa vraciam späť a hľadám ju. Pri prechode som nemal ani mapu ani GPS, mal som len vytlačenú trasu z i-netu a buzolu. Na čo by som upozornil sú niektoré zdroje vody neaktuálne / napr.sedlo priehybka a iné/ Myslím, že by v aktálnosti bolo potrebné urobiť poriadok a nás /ne/turistov naučiť poriadku, lebo odpad, ktorí si prinesieme, vezmi si ho sebou a netreba pri útulni ani kontajner. V auguste na Ramži to bol otras.

Merhorn

Poprosim ludi co maju cely hreben kralovoholskych tatier prejdeny, ale po TZT, pripadne aj so zaznacenymi utulnami na prespanie vo forme gpx aby ti niekde zavesili pripadne mne poslali.Naco sa pytat ako mantak na jednotlive useky ak to niekto ma takto, ja mam gps a nemusim riesit a veerim, ye viac ludi s gps to oceni.
dakujem

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma