Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Kralova hola z Telgartu

Diskusná téma Kralova hola z Telgartu

Ahoj, idem na vianoce do Telgartu a mal by som otazku: Da sa vyjst na bezkach z Telgartu na Kralovu Holu po zelenej ? Ak nie existuje ina bezpecnejsia cesta ? Dik za kazdu konstruktivnu radu, Tomo

Honza286

Loni v létě jsem šel po oné zelené dolů a u té zpevněné lesní cesty to byl docela problém - nad ní polom, značky neexistují, dále dolů pak vede nepříliš viditelná stezka a hlavně tam není žádná značka, která by upozorňovala na správný směr - z pohledu zdola se vyjde na tu zpevněnou lesní cestu, pár metrů vlevo a strmě vzhůru okrajem polomu (stezka se tam ale dosti ztrácí v trávě).

Vojto_galka

Ana6, ak si to dobre pamätám, tak je tam niekde v lese slabo viditeľná odbočka z "hlavnej" lesnej cesty a keď sa ju nezaregistruje (čo nie je také jednoduché), tak potom sa dá poriadne zablúdiť

Lukkk

Ahoj Ana6, problem s touto trasou bol uz vo februari 2011 a vidim, ze sa odvtedy nic nezmenilo... Na tom rubanisku sme zelenu stratili a kedze sme ju nemohli najst, vydali sme sa jednoducho priamo hore az sme vysli z lesa niekde v okoli Kralovej skaly. Viem, ze to nebolo celkom koser riesenie, ale vzhladom na male mnozstvo snehu v tej dobe, sa to dalo zvladnut...

Ana6

Ahoj, šli ste v poslednom čase niekto po zelenej z Telgártu na Kráľovu hoľu? Dalo sa vám bez problémov vyjsť hore? Dnes sme vyšli po spevnenú lesnú cestu, čo vedie po vrstevnici a tam sa beznádejne zelená stratila, darmo sme naďaleko hľadali priamo hore, aj po ceste v oboch smeroch. Bolo tam dosť vyrúbaných stromov, tak či v tom nebol problém. Potom sa nám podarilo nájsť červenú a šli sme ďalej po červenej.

Juryj

urcite iba od Sumiaca po "asfaltke".
zelenou z Telgartu v ziadnom pripade nie, od konca dediny je hore po zelenej brutalny stupak asi v dlzke 1.5 km.

Marek

Pred par rokmi sme sli hore na skialpoch z Vernara. Cestou hore kde koncilo pasmo lesa sme stretli kopec bezkarov. Sli trasu so Sumiaca hore na Kralovu holu a potom dole do Smrecineskeho sedla. Trosku padali ale celkom im to slo. Takze ked ist, odporucam tento smer.

Smolinko

Ak sa vyberies hore na bezkach daj vedeit pojdem ta zachranit a budem hrdina a ty za ..., ale nie vazne radsej to neskusaj je to aj na skialp dobra fuska...

Tomo

Funttomas dakujem za fajn tip. Dam potom vediet ako som dopadol. Pekny den,Tomo

Lubo

Vhodne skor na skialpy ako na bezky...

Solinko

Pripajam sa k Funttomasovi. Na Kralovu Holu je prudky stupak. V lete je to 2,5 hodinovy vystup. Takze na bezkach by si sa len zbitocne trapil. Skus radsej trasu co ti poradil Funttomas.

Funttomas

Tomo:
po zelenej značke z Telgártu cez Kráľovu skalu do sedla Snehová jama to terén pre bežky nie je.
Ak už na Kráľovu hoľu, tak potom zo Šumiaca po účelovej komunikácii k vysielaču na vrchole cez Predné sedlo a sedlo Snehová jama. Ale musíš počítať s tým, že je to veľmi náročná zimná túra s prevýšením 1066 m v ťažkom vysokohorskom teréne, ktorý dá zabrať kondičke, lyžiam i tvojej lyžiarskej technike. Na bežkách je to skôr na prizabitie ako radosť s pohybu na lyžiach.

Odporúčam ti radšej vytiahnuť sa lyžiarskym vlekom z Telgártu na Trsteník. Z holého vrcholu Trsteníka je krásny výhľad na široké okolie (Nízke Tatry s Kráľovou hoľou a Slovenský raj). Od vrcholovej stanice vleku sa spusti na opačnú stranu ako je zjazdovka po širokom prieseku elektrického vedenia až po zvážnicu (modrá a žltá značka). A pohodlným plynulým zjazdom po ceste až na poľanu Čuntava s tur. chatou Rita. Po občerstvení sa vráť na rázc. Pred Čuntavou a po červenej (E8) do sedla Besník. Voľným zjazdom lúkami popri hlavnej ceste si onedlho späť v Telgárte. Je to lepšia túra ako drina na Kráľovu hoľu. Na Trsteník sa vyvezieš vlekom a nasledujú už len tiahle zjazdy a jedno mierne stúpanie.
Potom daj vedieť ako si dopadol.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum