Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: fuu kde som sa to až dostal...

Zaratustra

ale ved mne je to jasne, ja som len chcela poradit aj ine veci z vlastnej skusenosti :O) je skvele, ked mozu psy behat v prirode s nami :O) a dala som tam link aj na vseobecne predsa ... nakoniec google je nas kamarat ...vsetko dobre :O)

Blahola

zaratustra: TANAP, BABIA HORA, NP Malá Fatra atď. majú svoje vlastné podmienky využívania územia. Tu je reč o V.Rozsutci a Malej Fatre.

Zaratustra

to je maltezak ?:O) NÁŠ bol s nami tiez parkrat v rudohori, ale miestami sme ho museli nosit .... este ze ma len 3,5 kg :O) ale to az po takych 5 hodinach, ked nabehal v podstate viac ako my .... zanufanec .. BOL s nami raz na prechadzke na Zamku (riadna hlupost z nasej strany - nebyt toho, ze som sa cely cas vzorne ustupovala na stranu, aby sme nesposobili kalamitu tak neviem neviem - keby sa mne priplietol po 10 hodinovej ture maly biely svišť pod nohy :O))... V poriadku tanapu je, ze vyssie by uz nemohol - 5.stupen ZAKAZ a este, ak je teren len skala, tak psa znicis - chrbat, klby, je vhodnejsie lesna cesta alebo luky

Blahola

No aby sme ukončili túto plodnú debatu.
Pes do NP Malá Fatra môže za podmienky, že bude na vôdzke (vodítku). Aj do priestoru NPR Veľký Rozsutec.Informáciu mi podal:
Michal Babnič
strážca
strazmf@sopsr.sk Správa NP Malá Fatra
Dopísal som howg.

Maverick

Textová časť podrobnej turistickej mapy VKÚ Harmanec: Podmienky využívania územia NP: bod č. 10

Blahola

Marek, napíš mi link, príp. zdroj tvojej informácie, že tam pes nesmie.

Stupne územnej ochrany
Pre územnú ochranu prírody a krajiny platí 5 stupňov ochrany, v ktorých sa obmedzuje využívanie zásahy do prírody a krajiny. Obmedzovanie využívania a zásahov sa zvyšuje so stupňom ochrany .

  1. Stupeň ochrany sa vzťahuje na celé územie Slovenska s výnimkou chránených území. Súhlas orgánu ochrany prírody sa vyžaduje k niektorým činnostiam napr. vykonávanie činnosti meniacej stav mokrade, rozširovanie nepôdneho druhu, vypúštanie vodnej nádrže alebo rybníka, letecká aplikácia chemických látok a hnojív.

  2. Stupeň ochrany sa vzťahuje na chránené krajinné oblasti a chránené areály. Zakazuje sa tu: 1. Vjazd a státie motorovým vozidlám a záprahovým vozidlám. Súhlas orgánu ochrany prírody sa vyžadujú činnosti napr. pasenie napájanie, preháňanie a nocovanie hospodárskych zvierat na voľných ležoviskách. Organizovanie verejných telovýchovných, športových a turistických podujatí.

  3. Stupeň ochrany sa vzťahuje na národné parky, chránené areály a chránené krajinné prvky. Zakazujú sa tu činnosti: 1. Pohyb mimo vyznačeného turistického chodníka, lyžovanie, vykonávanie horolezeckého výstupu, použitie zariadenia spôsobujúceho svetelné a hlukové efekty, najmä ohňostroj. Zber rastlín a ich plodov.

  4. Stupeň ochrany sa vzťahuje z časti na chránený areál, prírodnú rezerváciu, prírodnú pamiatku a chránený krajinný prvok. Zakazujú sa tu činnosti ako napr.: ťažba drevnej hmoty, vykonávanie geologických prác, zber nerastov alebo skamenelín.

  5. Stupeň ochrany sa vzťahuje na chránený areál, prírodnú rezerváciu, prírodnú pamiatku a chránený krajinný prvok. Zakazujú sa tu činnosti ako napr.: zásahy do lesného porastu a poškodenie vegetačného a pôdneho krytu, stavba lesnej cesty, vybudovanie poľovníckeho alebo rybárskeho revíru, rušenie pokoja a ticha, chytanie a lov živočícha.

Maverick

Fajn, prečítal som si ho. Píše sa tam o národnom parku a ja som spomínal národnú prírodnú rezerváciu. Mali by ste sa nad tým rozdielom zamyslieť!

Vladimir

Maverick prečo by človek ktorí je v prírode na prechádzke zo psom mal byt blbcom?mal by si sa zamyslet nad sebou!!!

Maverick

Do Národnej prírodnej rezervácie je predsa zakázané vodiť psov... blbec sa ale vždy nájde.

Harrvy

no s tym zosvetlenim mas asi pravdu.. Neviem cim to je, ale to je asi moja uchylka podexponovavat fotografie :) a asi aj za to moze moc "prehuleny" monitor :) hmm len ako ho nakalibrovat..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky