Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Dávne Slovensko ožíva

Diskusná téma K fotke: Dávne Slovensko ožíva

Romantická atmosféra dávneho Slovenska na mňa dýchla na krásnych lúkach pod Kútnikovým kopcom prostredníctvom fotogenickej liptovskej dreveničky. Moja slabosť pre pôvodné drevené stavby ma opäť priviedla na čarovné miesto, ktoré len potvrdilo fakt že zabudnuté končiny dokážu človeka často nadchnúť viac ako najvychýrenejšie oblasti. V okolí sa bohužiaľ už rozpadávajú ďalšie tri takéto stavbičky. Za dolinou Váhu z oparu vytŕča homolovitý vrch Ostré zo svojim ostrým hrebeňom Havran a vľavo nezameniteľný Šíp.

Daulagiri

Hehe Hono dúfam že ma počkajú, lebo to so mnou nevyzerá dobre. V tejto spali 3 turisti a keď prechádzali okolo mňa tak ma trochu šokovali pozdravom "czescz" (dúfam že to píšem dobre), nečakal som že tu niekoho stretnem a nieto ešte Poliakov.
Inak tiež mi je z toho smutno, lebo každá takáto stavbička krásne dotvára krajinu a pôsobí harmonickou atmosférou. A takto vlastne odchádza kúsok z našej histórie.

Vrsan

A prave to je skoda... U nas uz tento druh architektury a stavebnej tradicie konci. A konci aj tradicne vyuzivanie krajiny, teda sposob zivota najme vidieckeho obyvatelstva, ktory sa cele storocia zapisoval do krajinneho razu. A pritom aj najvyspelejsie krajiny EU maju rozsiahle vidiecke oblasti, ktore zostali verne tradicnemu hospodareniu. Na Slovensku to vsak, ako mame moznost vidiet, dopadlo celkom inak... A to je z mojho pohladu trochu smutne...

Psyloo

Milovnik dreveniciek, polske drevenicky v Tatrach cakaju:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky