Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Žibrid a Babice

Misob

Este otazka pre autora - preco si k clanku pridaval viacere fotgrafie tych istych miest?

Ilegal

tak to sedi. Na Velky Manin resp. na jeho vrchol znacka nevedie, skutocne netusim preco- prechadza len sedlom.

Kossuri

ilegal, máš samozrejme pravdu!
Najvyšším vrcholom Súľovských vrchov je Veľký Manín (891 m), Žibrid je na druhom mieste.
Autor spomína starú akciu KST, kedysi naozaj existoval odznak a zápisník "Najvyššie vrcholy slovenských pohorí", ale sú v ňom uvedené len vrcholy dostupné po turistickej značke, tj. v zápisníku je pri Súľovských vrchoch naozaj uvedený Žibrid, myslím že tu vznikol autorov omyl.
A ešte pre autora článku, uvádzaš predsavzatie "vystúpiť na všetky vrcholy jednotlivých pohorí na Slovensku", no to by si sa poriadne nadrel :-)) Zrejme si myslel len najvyššie vrcholy pohorí... Btw. koľko ich už máš na konte?

Ilegal

tak som si aj myslel, podla mojich /ne/vedomosti je taka pomyselna hranica medzi Sulovskymi vrchmi a Strazovskymi vrchmi niekde v tom najuzsom bode CHKO-teda pri vrchu Trudovac /nemam pri sebe mapu tak neviem presne nazov/-jednoducho pri tom rekracnom arealy v Podskali. To by znamenalo, ze aj Podskalsky Rohac patri este do Sulovskych vrchov. Minimalne geologickym zlozenim by to sedelo. Mozno sa vsak mylim.

Wolflike

I podla VKU mapy (popis k jednotlivym vrcholom na zadnej strane) je Zibrid explicitne popisany ako "druhy najvyssi" v Sulovskych skalach

Ilegal

Ja som zil v tom, ze najvyssi vrch Sulovskych vrchov je Manin.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov