Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rumunsko - Vlădeasa

Diskusná téma K článku: Rumunsko - Vlădeasa

Konečne nadišiel deň „D“. Deň, keď sa nám konečne splní sen o zahraničnej turistike. Pre nás všetkých to bude prvá skúsenosť s turistikou za hranicami Slovenska. Cieľ je Rumunsko, konkrétne pohoria Vladeasa a Bihor. Naša minivýprava pozostáva zo štyroch ľudí. Okrem mňa je v nej brat Maroš, jeho kolega Laco a Denis – Lacov synátor.

Vrsan

Rumunsko je na skialp ako stvorene, len musis akceptovat fakt, ze nie vsade sa vyspis vo vybavenej chate... Je tam par zimnych stredisk, odkial sa da vyrazit na slapacku a vratit sa do hotela, chaty alebo penzionu. Najkrajsie su vsak opustene oblasti, kde vsak musis mat tazku vybavicku. Inak takmer v kazdej doline kdesi na hranici lesa, niekde aj vyssie, sa da najst koliba, v ktorej mozes nocovat. Je to velke dobrodruzstvo, neexistuje tam tycove znacenie, zachranarov je malo, musis sa cele dni spoliehat na seba a partakov... Napriek tomu to vsak pre skusenejsich odporucam...

Axel

Kedze nie som lyziar, tak sa na kopce takouto optikou nepozeram. No neverim, ze by tam pre skialpy mohol vznikat nejaky problem. Mozno len ta infrastruktura moze byt v zime kusok horsia, takze cajik s rumom si budes musiet niest na chrbte spolu s varicom.

Littleflower

to najskor na rok. axel (pripadne dalsi..), kedze sa pomaly blizi zima, ake su moznosti ist tam na skialpoch? (rumunsko vobec nepoznam)

Axel

A kde je problem? Rano nalozis auto a podvecer uz cucas Ursusa na skale s vyhladom na zapadajuce Slnko... Bihor je pre vychodniarov pomaly blizsie ako Praha. Hned by som sa tam vratil.

Daulagiri

Paráda, Rumunsko je môj veľký sen a každý článok odtiaľ si rád prečítam.
Teším sa aj ja na druhú časť.

Romozo

Vďaka za ohlasy. Druhá časť síce bude len dvojdňová, ale podľa môjho názoru dramatickejšia a ešte s krajšími fotkami. Mivym> dík za upozornenie, pre mňa je každá červená huba muchotrávkou. O tom, že je to nádherná krajina, už ani ja nemám pochybnosti. Dúfam, že Maroš aj na budúci rok vymyslí niečo zaujímavé.

Mivym

Nádherná krajina,nádherné fotky,tá prvá huba ale nieje muchotrávka, ale plávka:-))

Axel

No parada, uz teraz sa neviem dockat pokracovania...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma