Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vložky Superfeet REDhot

Diskusná téma K článku: Vložky Superfeet REDhot

Blíži sa zima, turisticky a športovo aktívne obdobie. Mnohí ľudia majú však trošku horší krvný obeh a tak silnejšie pociťujú chlad od nôh. V snahe predchádzať tomuto neduhu je nutné vhodne zvoliť obuv a ponožky, avšak isté zlepšenie možno dosiahnuť aj výmenou vložky v topánkach. Jednou z možností sú aj vložky Superfeet REDhot, ktoré som dlhší čas skúšal v priebehu minuloročnej sezóny. Po sezóne, keď už bol dostatok materiálu na článok, už táto téma nebola aktuálna a tak som si ho nechal na teraz.

Mato_d

Ano, nakup nasinca v USA sa samozrejme oplati, vsak problematika cien USA vs. EU ma podstatne viac rovin nez len kupna sila.
Preto by som tu tych $8 fakt neriesil...

Jjano

A to keď si priamo tam a kupuješ ju cez net, tak neplatíš DPH?

Wolflike

to je pravda (a pripadne aj clo :) ) ale rec bola o tom kolko ta ta vec stoji tam, tj povedzme pokial si priamo tam a kupujes ju cez net, objednanie na slovensko je uz uplne ina kava :)

Jjano

Wolflike, celkom tomu nerozumiem: ak nezaplatíš DPH v USA, tak ju potom zaplatíš tu, nie? A ešte si zabudol poštovné ... :-)

Wolflike

A k vyrobku samotnemu mam len take skusenosti: ako vacsina tu recenzovanych veci: hypersuperhitech za velke peniaze (bez ohladu kde kupene), ale kto chce nech si kupi, uplne spatne za tie prachy byt nemozu :)

Wolflike

Lubo: myslim ze si vobec nepochopil vec ty: tuna skutocne nejde o ekonomicke okienko ale o to za kolko si koncovy uzivatel tie super vlozky kupi. V USA cez internetovy obchod to bude za tych 30.25 eciek, lebo tam dph nezaplatis, u nas to bude za 38.66 A NAVIAC +DPH . Je mi srdecne jedno komu tie peniaze platim ked ich uz zaplatit musim, takze tak. uvahy o rozdielnosti trhov su uz skutocne ekonomicke okienko uplne mimo misu.

Lubo

Vsak dobre Boro, ked mas overenu inu vlozku, kludne napis, sam ju rad vyskusam :-).

Boro

Chalani, nešpekulujte zbytočne. Ak tie vložky uvidíte a chytnete ich do ruky, tak pochopíte, že to je výrobok, určený na americký trh, kde je asi tak trojnásobná kúpna sila. Lebo inak to fakt nemá zmysel. Je to len kúsok umelej hmoty a takú istú, ak nie lepšiu , službu vám urobia vložky od domácich výrobcov.Kludne sa s vami o to stavím. Lebo tieto americké šizunky mám doma a som sám na seba nahnevaný, že som podlahol.

Lubo

Wolflike, nepochopil si princip, ktory som pouzil!
Ak chces porovnavat porovnatelne, tak musis aj zdanit rovnako, resp. nedanit vobec – to je principialne jedno. To ze su dane rozdielne nie je chybou predajcu a nejdu mu z toho tie tucne zisky.
Takze, zmenim svoj vypocet, aby vsetci chapali:
USA bez DPH = $45 = €30.25
SVK bez DPH = €38.66
Rozdiel je podla mna sposobeny odlisnostou nasich trhov, nie chamtivostou obchodnika – to by bolo prilisne zjednodusenie situacie a zbytocna demonizacia...

Tolko ekonomicke okienko, prejdime vsak radsej k samotnemu produktu, ktory je podla mna pre urcitu cielovu skupinu velmi zaujimavy.

Peter, ak mas pozitivne skusenosti s vlozkami ineho vyrobcu, smelo odporuc, nevidim v tom ziaden problem.

Wolflike

dan v usa urcite nie je 19%, urcite nie vsade (povedzme ja som mal 10%) a netreba zabudat na jeden dolezity fakt a to ze tam sa hodne nakupuje cez internet kde sa dan (alebo jej cast) neplati. z vlastnej skusenosti cena v usa internetovom obchode je naozaj ta co za tovar (neratam postovne) platite. zaver: je to tam ozaj lacnejsie

MichaelS

To MatusM .... pro mě rozhodně má, protože když jsem například na SO viděl tento test svetoutdooru.cz/…/?108068-bun…, tak po přečtení údaje o ceně jsem už dál číst vůbec nemusel.

Alespoň nějaký základní údaj o ceně by u testu chybět rozhodně neměl...myslím, že nejsem asi jediný, pro kterého cena je, a asi vždy bude, dosti významným parametrem.

Ale zase prý chudoba cti netratí:-)))))

MatusM

Neviem, či má zmysel pri testoch vôbec uvádzať cenu. Potom je pri každom teste gro debaty viac o trhovej ekonomike ako o výrobku samotnom.
Ak výrobok zaujme, každý si ho už zaobstará ako a za akú cenu vie, či už z USA, alebo z Marsu.

Skvelá stránka, kde sú ceny všetkého:

lmgtfy.com/

Lubo

Peter, ano, v USA mavaju ceny vacsinou o dost nizsie.
Jednu vec si este treba uvedomit, ze ceny v USA sa uvadzaju bez DPH, t.j. ak chces porovnat porovnatelne, tak prirataj 19 percent = $53,55 = € 36.
Ked si uvedomime velkost ich trhu, tak by som mozno cakal u nich o nieco nizsiu cenu ako u nas. Predpokladam, ze keby predajca ocakaval predaj na stovky kusov za sezonu, cena by bola o dost odlisna.
No nic, cenotvorba je stalou dobrou temou -- ja ju nejako prilis v testoch neriesim, pretoze kazdy clovek si vie povedat, ci mu to stoji alebo nestoji za efekt, ktory ziska.

Peter Straka

Zaujímavé, za veľkou mlákou ich na webe predávajú za 45 USD, čo je cca 30 EUR. Mimochodom, kto má ortopedické problémy, existujú podstatne lacnejšie kombinované vložky slovenského výrobcu. Nebudem tu robiť reklamu, na vyžiadanie pošlem link.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum