Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čelovka Silva Alpha

Diskusná téma K článku: Čelovka Silva Alpha

Tri vysokovýkonné LED s celkovým maximálnym výkonom 15 wattov, lítiový akumulátor s kapacitou vyše 4 Ah, množstvo príslušenstva, exkluzívny kufrík – to sú základné rysy tejto nevšednej čelovky škadinávskej značky Silva. Spozornieť by mali najmä noční extrémni bikeri, orientační bežci, pretekárski skialpinisti, profi stovkári, či nízkotatranskí stíhači.

Ripo

z tej ceny mam pretocene panenky este aj teraz ...

MatusM

Na druhej strane, táto čelovka zaiste má svoj trh a len produkty tohto typu posúvajú vývoj dopredu a za sebou ťahajú súčasné štandardy "bežnej" triedy.

Bacaardi

tak urcite ma svoj trh aj tato celovka...
vojaci, zachranari:-).

bezni bezci by asi pouzili lacnejsie varianty od petzlu.

aj ked som videl toto DELO v akcii, a mozem potvrdit, je to jak reflektor na klokany:-)))))

Merhorn

lubo, mohol by si cvaknut aj svetelnu stopu a cca dosvit na nejakej stene cca 20m vzdialenej pri jednotlivych rezimoch?
Matus, no co pises sice je casto krat pravda ale kedze fotis, pozri si si nove elektronicke hladaciky(Panasonic), nove senzory (SONY, FUJI)a pod. Su to progresivne technologie s predpokladom uplatnenia aj v najvyssich sferach no na trh presakuju cez midrange prip. lowend pristroje.

Merhorn

Bacaardi: uz aj Primus Primelite race je poriadne delo v porovnani s beznymi celovkami a za prijatelnu cenu.

Lubo

Merhorn, Svet Outdooru pripravuje detailnejsi material o tejto celovke. Predpokladam, ze tam Petr Machacek vyfoti svetelnu stopu tak, ze to bude porovnatelne s inymi testami, ktore robil.

Ad technologie: merhorn, ak by Nikon alebo Canon dali do svojich top produktov nieco ine ako opticky hladacik, pilili by si konar pod vlastnou ritou :-). IMHO Panasonic dal svoj opticky hladacik do najviac top zariadenia, pri ktorom si to este mohol dovolit. Spat vsak k celovke, na vystave vo Friedrichshafene boli predstavene tri celovky od Silvy s inteligent-light optikou a budu v cene, ktora oslovi sirsie publikum. V tomto pripade mal teda asi Matus pravdu...

No-name

Svojho casu, a to nebolo tak davno, ked sa zacali vyvyjat vykonove LEDky a optiky a reflektory k nim neboli bezne dostupne, sa moc necudujem vysokym cenam takychto vyrobkov. Lenze dnes, ked aj vykonnejsie LEDky so slusnou ucinnostou sa daju kupit za par eur a optik a reflektorov je na trhu cele hafo, sa takejto vysokej cene cudujem.

Petr Macháček

Ta čelovka bude asi pěkně těžká lemra, když už se ani ta modelka na fotkách neusmívá! :-) Ale k tématu a námětu Merhorna: pokusím se tu čelovku vyfotit ve všech režimech na stejném místě kde jsem fotil módy Primus Race, aby to bylo možné porovnat. Každopádně Alpha je ještě o kus lepší zážitek než Race. Cenu samozřejmě nehodnotím. Ona to také není čelovka pro běžného turistu :)

Lubo

No-name, zabudol si este na tretiu cast - akumulator. Tak si dajme male baterkove matematicke okienko:

Alpha 4 ma bateriu Sanyo s napatim 7.2 V s 4.2 Ah => 30 VAh = 30 Wh. Sanyo Eneloop bateria ma 1.2 V s 2 Ah => 2.4 Wh. Pre dosiahnutie podobnych parametrov (7.2 V 4 Ah) by bolo nutne pouzit 12 tychto baterii (paralelne zapojene dve serie po 6 clankov). Hmotnost vysledneho batterypacku by bola 324 gramov, teda o 62% viac, nez pozity akumulator. Cena baterii s nabijackou je cca 50-80 eur. Mame teda rovnaky vykon, no objemovo a hmotnostne sme uplne niekde inde :-). Za to vsak Eneloop lepsie znasa zimu ako Li-Ion bateria, hoci Eneloop je na tom o nieco horsie s pamatovym efektom... A uplne najlepsie by bolo zobrat oloveny clanok z motorky a na biku si ho dat do zadneho nosica :-).

Ak niekto ma podomacky vyrobene takeho superlacne supersvetlo, nech da vediet, radi spravime test/reportaz :-).

Feero

clánok zaujímavy, putavy, vecny.
drobná pripomienka: zavodni skialpinisti = podnikovi skialpinisti / takto je to myslené?

Bacaardi

ja si prave myslim, ze zavodny skialpinista si vezme nieco lahsie:-)))

Bdel

aj orientacnemu bezcovi by sa s tym nebezalo uplne idealne. Ja mam led lenser h7, v porovnani s beznymi celovkami je vykon uplne inde, slusna vydrz baterie, cena 45e. Tato silva je skutocne pre uzku skupinu zakaznikov.

Peter61

feero, to je tak : závodní skialpinisti sú tí, čo sú "za vodou".
Oooops nie, nesedí tam dĺžeň.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov