Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čo všetko (ne)viete o zrážkach

Diskusná téma K článku: Čo všetko (ne)viete o zrážkach

Rozhodujúcim faktorom pri plánovaní potuliek prírodou je počasie. Najradšej máme, ak svieti slnko, no zrážková činnosť je najdôležitejším prvkom pri rozhodovaní. Podľa zrážok prispôsobujeme oblečenie a obutie. Ak máte občas problém porozumieť slovníku meteorológov, ich predpovediam, modelom, družicovým záberom a meteogramom, tak nielen vám sú určené nasledovné riadky.

Gero

mam otazku aky je rozdiel medzi najsuchšou oblasťou – obec Pusté Úľany pri Senci s priemerným ročným úhrnom zrážok 483 mm? a najnižší priemerný ročný úhrn zrážok 474 mm obec Okoč? Nemas to nejake popletene? Aj tie udaje zo Zbojnickej chaty mas nejake popletene skus si precitat clanok v Časopise Tatry č. 5/2007...a i. Uvadzas pouzite studijne materialy Oravec, D. 2005. Klímageografia. To radsej zahod, mal som to v rukach su tam neskutocne bludy, recenzoval to tomu Oravcovi vobec niekto???, co to je vobec za skola ta UMB v Banskej Bystrici, ze tam vobec niekto moze take hluposti ucit studentov???

Bacaardi

otocilo otocilo... hlavne to ako slepo doverujeme usama bin Aladinovi... :-)))))

je to terrorista ktory nas chce vsetkych oklamat:-)

Jjano

Tak ja ešte pridám, že seriál článkov o počasí, jeho posudzovaní, predpovediach a dôsledkoch pre (cyklo) turistiku vychádza v tomto ročníku magazínu Cykloturistika (www.cykloturistika.cz)

Sona

V serii clankov pribudol este jeden na hydromagazin.cz a jeden na svetoutdooru.cz. Linky najdete na konci clanku.

Alexander

a ked uz neprsi voda, aspon vodku treba mat...a ked prsi, tak duplom

Eric

FunTTomas: Tak toto ked si Bacaardi precita, trikrat ho otoci na stolicke :))))

MisoM

No mozem potvrdit co pise jjano, tiez mi predpoved na AccuWeather.com vychodla presnejsie.

Jjano

Mne sa zdá, že Aladin sa (prinajmenšom v lete) nejako pokazil, dosť často mu to nevychádza... Ja ho kombinujem s AccuWeather.com a ten sa mi zdá lepší.

FunTTomas

Ďakujem za reakcie a som rád, že vám článok niečo dal.

Bacaardi: osobne na každú túru nosím vetrovku v batohu. Súhlasiť s tou vetou nemusíš, ale je rozdiel, ak pozeráš predpoveď týždeň pred túrou a predvečer túry. Pravdepodobnosťou platnosti predpovede je vtedy priepastne rozdielna a predvečer sa už podľa nej dá riadiť. A dôležité je jej aj porozumieť ;-). Amatérskym televíznym predpovediam nevenujem pozornosť, ale pozriem si predpoveď na shmu.sk, kde sledujem hlavne meteogram Aladina pre danú lokalitu a grafické simulácie vývoja oblačnosti a zrážok.

Psyloo

Ahoj Tomi, dakujem pekne za clanok,je ako napisany pre mna:) vsak vies, ze mna vzdy to trapilo: co je zrazka a co mrholenie?:)

MisoM

Tomas, pochvala. Pekne napisane a zaujimave.

MatusM

to bol ale dáždik, tá hodinka pri Salke :o)) za hodinku toľko, koľko bežne za pol roka.... uf

Boro

24 hodinový rekord v zrážkach drží ostrov Reunion s hodnotou 1860 mm.Tak to už je naozaj sila.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma