Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čistenie Nízkych Tatier 2009

Diskusná téma K článku: Čistenie Nízkych Tatier 2009

Tak, ako po iné roky, aj tohtoročné Čistenie Nízkych Tatier (ČINT 2009), ktoré sa konalo 18. – 20. septembra 2009, organizovali Správa Národného parku Nízke Tatry a Základná organizácia Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny Nízke Tatry. Za cieľ si organizátori dali hospodárske práce na turistickej útulni Andrejcová a vyzbieranie odpadkov po návštevníkoch Národného parku Nízke Tatry na východnom hrebeni Nízkych Tatier od Veľkej Vápenice po Kráľovu hoľu.

FunTTomas

Tohtoročné Čistenie Nízkych Tatier sa uskutoční počas víkendu 8. - 10. októbra 2010 v okolí útulne Ramža. Stručný program: čístenie turistických chodníkov od odpadu a popadaných stromov, údržba útulne a jej príprava na zimu. Ubytovanie účastníkov akcie bude vo vlastných stanoch pre obmedzenú kapacitu útulne. Z dôvodu neprejazdnosti sedla Čertovica pre všetku dopravu zjazdnost.sk/…/view.html?id=5…, treba zohľadniť prístup na Ramžu a zvoliť výstup z Bacúcha alebo z Vyšnej Boce, lebo cez Čertovicu nepremávajú diaľkové autobusy až do 11. 10.

PS: Od známeho viem, že osobná doprava sa na Čertovicu dostane z oboch smerov, ale od Vyšnej Boce len po starej rozbitej údolnej ceste popri vlekoch mapy.hiking.sk/?x=19.74436283…

Pavol A.

Jejda mile spomienky :) Zucastnil som sa nahodou zaveru tohto podujatia. Bohuzial uz som nestihol prilozit ruku k dielu. Dufam ze nabuduce. Kazdopadne gulas bol vyborny, rovnako ako cely vecer.Pozdravujem zucastnenych:)
A na zaver uz len povzdych ze na vikend si vezmem asi aj par igelitovych vriec :-(

S-NAPANT

Ahoj Nika, ano, bude sa robit, ale zatial sme nerozhodli ani o mieste ani o termine. Odporucam napisat mail Danovi Hartanskemu, budeme si "evidovat" zaujemcov, aby sme mohli potom dat vediet.
Vo vseobecnosti dakujeme za zaujem, aj ked upozornujem, ze nie sme schopni zvladnut viac ako cca 30 ucastnikov. Ledaze by sme zgruntu zmenili styl akcie :-)
Ado Mezei, S-NAPANT

Jjano

Pablos, ak Ti nikto neopdovie, skús zavolať na NAPANT napant.sk$ret strazcovia maju o stave utulni prehlad.

Pablos073

Ako je to s udrzbou Andrejcovej a Ramze v zime?? je tam nejake drevo na kurenie?? Ta pec na Andr. tam stale je? Dikes..

Jarin

Nízké tatry mám strašně rád a je mi smutno, když čtu tyto řádky. Jestli někoho uvidím, že tam dělá bordel, dostane do držky

Turista od Beskyd

Je škoda, že kvůli takovým lidem, kteří přijdou jen udělat bordel, se poté zamykají salaše :-( Slovenské hory mám moc rád a ještě nedávno jsem věřil povídačkám, že bordel dělají turisti. Bohužel to jsou hlavně místní, co přijdou zachlastají a po nich zůstane hromada bordelu.

Lakn

ja len tak na okraj, s kamaratom sme v utulni prespavali vikend pred spominanou kontrolou, 16. oktobra, po tom, co navalilo snehu, a uz vtedy tam bol neskutocny bordel a okno v chodbe aj v hlavnej miestnosti rozbite , hmm

Harťanský

Ďakujeme za uznanie a podporu. Priznám sa že vše príspevky mi zdvihli náladu a doplnili chuť, aby sme na rok ČINT opäť zorganizovali - inak radi privítame medzi nami aj iných ľudí, ktorí budú ochotní trochu pomôcť.
Dan

Bebo

Všetká chvála tým,ktorí priložili ruku k dielu.Podobné činy si veľmi vážim.Podľa mňa to všetko má svoj zmysel.Ľuďom,ktorí robia bordel v horách sa to raz oplatí a zo srdca im to aj prajem.

Mivym

ešteže si dal tých normálnych turistov do úvodzoviek

Boro

Jjano, asi mi vidíš do hlavy, lebo presne toto som chcel napísať aj ja. Je to velmi lahké zvaliť to všetko na "miestných" vagabundov. Tí, ak už pôjdu hore, nebudú si nosiť konzervy a iné typické potraviny pre turistov. Veru máš pravdu, že je dosť takých ľudí na horách, ktorí sa držia hesla : Po nás potopa.

Jjano

Priatelia, nerád vám kazím ilúzie, ale ja si myslím, že bordel v útulniach robia aj turisti, nie iba "miestni ožrani a vagabundi". Zase si nenahovárajme: koľkí z nás majú skúsenosti s ožratými partiami na rôznych horských chatách, robiaci bordel až do rána a rušiacimi nočný kľud? Veď aj v tomto fóre sa z času na čas objaví nejaká sťažnosť na tú-ktorú chatu, že tam nepacifikovali ožranov... A koľkí z nás si znášajú svoje odpadky zo sebou? Ja viem - ty áno, ja áno, ona áno... ale davy ľudí to nechajú niekde v kúte pod oknom (či priamo dojedené konzervy na stole, ako som to našiel na susednej Ramži) s tým, že veď určite to niekto odvezie... Ja nemám žiadne ilúzie, podľa mňa tie bordely na útulniach robia aj "normálni turisti"... :-(

Lubo

Sokolinski, v clanku je uvedene, kto organizoval tuto akciu. Hiking.sk tam vsak nie je a preto tam ani ziadna nasa tabulka nie je. Zucastnene organizacie by si infosku vnutri vsak kludne mohli dat, aby turisti vedeli, komu vdacia za utulnu a starostlivost o nu!

Apropo, pripominam, ze jednym zo zakladnych pravidiel tohto fora je, ze sa diskutuje v priatelskom duchu. V tvojom prispevku vsak citit vsetko, len ten priatelsky duch akosi absentuje.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov