Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Babie leto v Prielome

Diskusná téma K fotke: Babie leto v Prielome

V sedle Prielom (2 288 m.n.m.) na trase z Veľkej studenej doliny do Zmrznutého kotla bolo aj v prvý októbrový víkend rušno. Cepri, ale aj iní ľudia, využívali babie leto na posledné výlety do týchto výšok. Vcelku to šlo aj napriek teplote okolo budu mrazu a niekde aj namrznutých zbytkov zľadovatelého snehu na skale. Fotené z Poľského hrebeňa.

Adushka

Toto je fajn fotka pre mna, ked som kedysi bola na Polskom hrebeni, tak nebolo nic vidiet, a tak som si trasu dalej nemohla pozriet. Takze teraz uz viem :)

Lubo

Takto to vyzera pomerne strmo. V reali to vsak vobec nie je take zle :-)

Sona

Prielom je uplne v pohode, Adi, dokonca si mozes vybrat, ci chces ist po retaziach alebo po kramliach, ale tie nie su na kratke nohy, skusala som :) Retaze su ale dobre ukotvene a nie strme.

Adushka

Vsak ja nehovorim, ze to na mna posobi hrozivo :) len ta vzdusnost, ktoru ocakavam, tam fakt je :)

Vladimir50

My sme išli časť, ktorá je na fotke smerom dole a tú vzdušnosť tam bolo cítiť asi viac ako cestou hore - naopak by to fakt nemal byť problém. Trochu ma znervózňoval aj zľadovatený sneh na skalách a zima - najmä v najvrchnejšej časti sedla, ale to môže byť aj tým, že som už dlhší čas nebol v takomto teréne. Nejaké ľahšie feraty som prešiel nedávno na Schneebergu, ale tam je vápenec a v Tatrách je žula a to je tiež veľký rozdiel - človek to pocíti najmä keď nechodí do takýchto exponovaných terénov pravidelne.

Jurko.ch

Na fotce to skutečně vypadá divoce, ale ve skutečnosti je o moc nepříjemnější to suťoviště, co je pod dolním okrajem této fotky. Je ale pravda, že jsem tam šel pokaždě jen několik dní po otevření sezony, a to byly od Zmrznutého plesa souvislá vrstva sněhu, tak to šlo samo.

Jana T.

Fajn záber ! Filip mi hovorí: ,, Aháá...tam som mal ešte tie krátke nohy...!"

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Ako na Marse Tak tento deň si pamätám. Podobné sklamanie z výhľadov som zažil na Veľkom Gríči. Napriek slnečnej predpovedi z výhľadov nezostalo skoro nič. 😉

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky