Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Podzemná značka

Diskusná téma K fotke: Podzemná značka

Turistickú značku, na ktorú nikdy nezasvietili slnečné lúče môžete vidieť v turisticky voľne prístupnej jaskyni Mylna (slovensky - Chybná jaskyňa) vo východnej krasovej rázsoche Kominiarskeho Wierchu - Raptawicka Grań nad Kościeliskou dolinou v stene Raptavickej veže (Raptawicka Turnia). Dĺžka jaskyne Mylna je 1630 m, teplota sa pohybuje okolo 5°C a treba mať dobrý zdroj svetla, lebo prechod môže trvať až hodinu. Oficiálne je prístupná celoročne, ak to snehové podmienky dovolia. Trasa jaskyňou je jednosmerná a vedie k nej červená značka, ktorá vás prevedie všetkými prístupnými časťami. Treba sa vhodne obliecť, aby ste sa mohli zašpiniť a zamočiť, lebo niektoré úseky vedú nízkymi chodbami, kde sa treba plaziť. Odporúčam malý batoh a skladacie paličky hlavne zavadzajú. Vstupuje sa cez Pawlikowského okná (Okna Pawlikowskiego) a v záverečnom úseku trasa prechádza šikmá chodba s reťazami. Za silný jaskyniarsky zážitok ručím. Buď sa vám to bude veľmi páčiť alebo budete nadávať na prekážky.

FunTTomas

Axel: my sme teraz nikomu nedýchali na krk a nám nikto nestúpal na päty, ale v lete tam bude asi tlačenica ako v celých Poľských Tatrách. Dokonca niekto nevydržal v polovici jaskyne a zanechal tam odkaz pod servítkou...

Rbr69

Bunda tu este bola cela, a vlastne ani sa uplne neroztrhla, len membrana si to odniesla, ten laminat vydrzal, ale je to dosti vidiet ... preto asi aj do buducna ponaucenie a aj pre ostatnych, ked budu liezt do uzkych chodieb v jaskyniach.

FunTTomas

Rasťo: hej, jedine tvoje hánky boli zverejniteľné. Nevyzeral až tak staro :-). Som ťa tam nemohol nechať s prepálenou a ešte aj roztrhnutou bundou...

Axel

Tak o tomto som veruze nevedel. Ako je to so zaplnenostou tejto atrakcie? Klasicky polsky, ze stupes predchadzajucemu na paty a na zatylku citis (vonavy) dych dalsieho turistu?

Rbr69

A mna si co odrezal, kvoli veku? Volaco mi tam vpravo trci ... palec, nos alebo co? ... krasna diera tato jaskyna, cca 300m turistickej trasy ... ten zazitok fakt stoji za to ... kto trpi klaustrofobiou nech tam ale nelezie!

Adushka

A este jeden dodatok - tu sme este boli krasne cisti, kusok za zaciatkom jaskyne, netusiac, co za plazenie tam na nas caka :)

Adushka

No pre mna to bol jeden z najvacsich zazitkov poslednej doby! :) velmo dakujem Tomasovi, ze nas prehovoril na tuto turicku :)

Suco

Aj ja sa tam chcem budúci rok určite vydať :)

Sona

Orla perc a toto su pre mna hlavne lakadla buducorocnej letnej sezony :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok