Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozmarný december 2006

Diskusná téma K článku: Rozmarný december 2006

Minuloročná jeseň nám turistom skutočne priala. Teplé slnečné počasie septembra a októbra ukončil ostrý vpád víkendovej zimy začiatkom novembra. Priaznivci bielej prírody sa potešili. Ich radosť však netrvala dlho. Dokonca ani december nepriniesol očakávanú snehovú nádielku. Prinášam vám krátke snehové postrehy z troch kútov Slovenska.

Funttomas

Už sa neviem dočkať, kedy pôjdem tohto roku prebrázdiť perfektné bežecké terény v Kremnických vrchoch. Podrobnosti o lyžiarskej turistike na bežkách sa dozviete v tomto článku hiking.sk/…/kremnicke_vrchy_r….
Aktuálne podmienky pre bežkovanie a počasie na Skalke získate zas tu skalky.sk/pocasie.html.
Tento týždeň to tam pôjdem opáčiť, tak potom zavesím do fóra najčerstvejšie infošky.

Rudo

Samozrejme, ze ano!
Pesnicka: "Nesnezi a ty si na lyziarskom zajazde" nespadla z neba. ... Hovori sa tomu selektivna pamat. Samozrejme, ze bolo aj v minulosti bezne, ze aj zaciatkom januara nebol sneh. Ani v Lomnici sa na Silvestra nedalo lyzovat. Bezkarsky region Skalka hlasil dnes rano 40cm noveho snehu. A to ma najblizsie dni mrznut a snezit. Co dodat?

Tono

Ale... mam dojem, ze Perinbabka sa konecne zobudila...

Jano

jaa, ak Ta to potesi, ja som tiez nasr....., pretoze vonku je nadherne jarne pocasie, idealne na tury ci uz peso alebo na bicykli, a ja musim sediet doma a doliecovat clenok.... strasneeeeeeeee!!!!

Jaa

... chlapy jaaak to mna sere si neviete predstaviť ! nieže človek si neužije zimu v prírode, nemôže ísť lyžovať ale keď od snehu závisia vaše peniaze, tak to dosť nahnevá ....

Svacko

juuj,veru jarne tu mame,pred chvilkou som si slapal len v tricku a v stoveckovom polartecu,a to som sa este spotil ;)
v BA v meste mi take pocasie vyhovuje,no snehu sa uz neviem dockat..prosiiim,zasnez uuuuuuz.. :)
s.

Tono

Tusim nielen december, ale aj januar je poriadne rozmarny... Dnes je v BA jarne pocasie, slniecko pekne hreje, ako marci...???!!!???

PeterS

Kossuri, tú trasu sme zvolili práve preto, aby sme sa vyhli preľudneným trasám. Presne v mieste, kde sa stretá chodník z doliny s hrebeňovou trasou sme už stretli viacčlennú výpravu... To lajno sme nevideli, predsa niečo nasnežilo. Pravda je, že maco by si po sviatkoch mal na čom pochutnať:) Conny, možno si chcela trošku zaprovokovať:) Štvrtkovú vzdialenú inverziu pod Malou Fatrou som pozoroval z javorníckej Črchle. Žiaľ, meteorológovia sa nepomýlili a v piatok už bolo ako bolo... Dávno nie som študent, slobodný a bez záväzkov, takže sa nemôžem zbaliť a vyraziť vždy, keď je práve pekné počasie. Ale na každého raz príde, a ak nie, tak vymrieme:)

Kossuri

to LuboO: áno, tú túru sme išli dvaja.
Inak teraz som bol od stredy do piatku v Nízkych Tatrách, robili sme hrebeňovku z Vyšnej Boce cez Ďumbier atď. až do Hiadeľského sedla a do Korytnice. Výborná akcia, hoci počasie nič moc, zato sme si užili pravé zimné podmienky: sneženie a vetrisko, a druhý deň poobede dokonca aj trošku slniečka. Snehu tak akurát aby sa dobre šľapalo. Spali sme na chate M.R.Š. a pod Ďurkovou.
Teraz už len nostalgicky spomínam na tú belobu, tu dole na Považí je sychravý upršaný deň :-(

LuboO

Kossuri, tak ti dakujeme za stopu, ktoru si nam preslapal, potesilo nas, ze nie sme jedini blazni, co idu neznamejsou trasou na hreben. My sme chytili akurat jediny hnusny den v tom obdobi, ale aj tak to stalo za to. Boli ste dvaja, alebo si bol sam?

Kossuri

Peter, to je náhoda, presne deň pred tebou som tiež išiel z Bránice na Veľký Kriváň. No ja som si tam užil pekný slnečný deň (inverzia), len na vrchole trošku viac fúkalo. Myslím že to nie je príliš často chodená trasa, ale rozhodne veľmi pekná, každému odporúčam.
P.S.: Zhruba v 750 m.n.m. trónilo presne uprostred chodníka medviedie lajno:-)

Ind_jones

Jo diky za info, fakt blba otazka (kdyz znam odpoved)a taky trochu blby pokus o vtip, resp. o odlehceni debaty; jo pro Luba: vek ani neni dulezity, ale jinak jsem stale skolou povinny, i kdyz nejaky ten VŠ titul uz taky mam:-D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov