Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fínsko - Národný park Hiidenportti

Diskusná téma K článku: Fínsko - Národný park Hiidenportti

Začiatkom októbra som sa súhrou rôznych náhod a cieľavedomých aktivít ocitol vo Fínsku, neďaleko mesta Kuopio. Keďže som stážoval na tamojšej lesníckej škole v Toivala, naskytla sa mi príležitosť zúčastniť sa niekoľkodňového výletu v Národnom parku Hiidenportti. Túru sme mali absolvovať so skupinou fínskych žiakov školy, ako praktické cvičenie z predmetu, ktorého názov sa dá voľne preložiť ako „outdoorový sprievodca“, alebo „organizátor aktivít v prírode“. Tiež sa k nám pridalo dvadsaťštyri holandských študentov so svojim učiteľom zo strednej školy vo Velpe, špecializujúcej sa na outdoorové aktivity.

Misko79

Super clanok, najviac som sa zasmial: niekolko holandanov uz bolo v lese, niekde v belgicku xD, ale taka je asi realita.

Daulagiri

Parádička, tajga a to snehodažďové počasie - ide z toho parádna atmosféra.
A tí Holanďania, prvýkrát v lese, to teda zažili pekný krst :-)

Vladol

Stravil som vo Finsku pol roka a je to uzasna krajina s uzasnymi ludmi. Navstivil som aj narodny park Pallastuntuuri asi 200km na sever od polarneho kruhu a trochu pochodil stredne Finsko. Uplne som sa zamiloval do ich kultury, my im s nasou akoze "pohostinnostou" nesiahame ani po paty. Neuveritelny zazitok, odporucam

Mišo D.

Pre 08:32. Ceny potravín a pohonných hmôt v bežných obchodoch sú len o trošku vyššie ako u nás. Služby sú ale niekoľko násobne drahšie, napr. ubytovanie, doprava (vlak,bus) alebo jedlo v reštike.

Alexander

Pekná krajina, pekný článok. Len o tom počte medveďov - veď my nevieme, koľko ich máme. Preto by som počty macíkov neporovnával. Som presvedčený, že poľovníci u nás ich počet nadsadzujú.Inak ale veľmi dobrý článok, neber to ako rýpnutie z mojej strany.

Tanazilina

Máš pravdu, je to ďaleko. Ale keď si človek prečíta takýto článok a pozrie fotky, hneď mu je tá krajina trocha bližšia. Páčia sa mi tvoje články, príbehy, príhody a nehody, vďaka tým vtipným poznámkam. Od teba by sa dobre čítalo aj o ceste za nákupom niekde v hypermarkete.

V3hicl3

Ahoj, zaujimalo by ma ako to tam cenovo vyzera napr. strava, cestovanie a pod. dik

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma