Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Vyvieranie

Diskusná téma K fotke: Vyvieranie

Dolina Vyvieranie je pravostrannou vetvou Demänovskej doliny, ktorá ústí do nej v krasovej časti Demänovských vrchov. Krátkou žľabovitou tiesňavou prechádza zelená značka od vstupného portálu Demänovskej jaskyne mieru do Iľanovského sedla. Turistický chodník miestami prechádza náročnými úsekmi skalnatého koryta, čo vyžaduje pozornost pri chôdzi po mokrom a klzkom povrchu. Od roku 2009 je tiesňava bezpečnejšia po inštalácií reťazí (vidieť vľavo), čo je jediný zaistený úsek TZT v Nízkych Tatrách. Celá trasa je obnovená vďaka grantu Nadácie Ekopolis od donora Toyota v programe Živé chodníky. Pre rok 2010 Horská záchranná služba Nízke Tatry pripravuje viaceré premostenia, aby bol prechod dolinou ešte bezpečnejší.

FunTTomas

Upresňujem ešte informáciu o budúcich premosteniach od jjano: mostíky vo Vyvieraní začala robiť na jeseň 2009 HZS NT až po inštalácií reťazí liptovskými značkármi.

Daulagiri

Dík jjano, je to teda zaujímavé. Snáď budúci rok sa mi podarí sem zavítať.

Jjano

Daulagiri, to s tou uzávierkou je nejaké záhadné, pretože ja som sa pýtal na správe národného parku a oni tvrdia, že to neuzatvárajú... Inak, tiež si myslím, že tie premostenia tam nie sú treba. Nové reťaze pomôžu, ale tie premostenia sú už trochu navyše :-)

My sme to išli zhora, od Iľanovského sedla a aj to odporúčam - hore je to len taký potôčik, potom prvý vodopádik, ďalší, stále viac a viac a zrazu celkom slušná tiesňava... :-)

Meky

Bol som v tejto dolinke v lete 2008 a bol to balzam na dušu aj pre telo,keďže vtedy zúrili veľké horúčavy.Tu bolo veľmi príjemne.Je to málo navštevovaná časť NT(my sme tu nestretli ani jedného turistu) a vrelo ju doporučujem navštíviť.

Daulagiri

Pekne Tomáš, túto roklinku mám už dlhšie vo výhľade. Ale asi by som ju mal navštíviť pred inštaláciou tých premostení, keďže mám rád divokosť tiesňav :-).
A nieje tu náhodou sezónna uzávera, lebo v mape je.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky