Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ostrov Vršatské bradlá

Diskusná téma K fotke: Ostrov Vršatské bradlá

Po včerajšom dni, keď v našich končinách inverzia siahala do výšky cca 400 m, dnes bolo potrebné vystúpať vyššie. Kým dole v Ilavskej kotline hmla držala nepríjemný chlad a zdanie že dnes ani nevyšlo slnko, zlomová hranica cca 600 metrov ukazovala krásu jesenných dní so slnkom a inverziou v dolinách. V priebehu ani nie hodiny však už ani najvyššie vrcholy Vršatských bradiel nestačili uniknúť podvečernému nástupu nízkej inverznej oblačnosti, ktorá ich tak utopila vo svojej perine. V strede tieň Vršatského hradého brala.

Adina

a ja ze ake Tatry a to Vrsatec :-) uuuuuzasne...

FunTTomas

Laco: bradlá sú pásmo hôr, ktoré sa tiahnu od Podbranča na Záhorí cez Považie, Kysuce, Oravu, Spiš, Šariš a Zemplín až na predhorie Vihorlatských vrchov. Bradlové pásmo oddeľuje flyšové pohoria (Vonkajšie Karpaty) od jadrových pohorí (Vnútorné Karpaty). Brál máme veľa, ale špeciálne bralá sú práve bradlami.

Vorec

Tak veru, správne je to, znie to možno divne ale je to tak. Je to vlastne geomorfologický podcelok Vršatské bradlá a prírodná rezervácia. Druhá PR je Vršatské hradné bralo, nie bradlo :-)

Vorec

Sjandicky sjandicky, blbe miesto som si vybral. Ked to bolo este sadnute dole, tak som sa vyhrieval na slnecnych stranach ze ved casu je dost a potom uz ani spicky nestacili :-)

Suco

Vlado to si určite stál na špičkách aby si mohol vykuknuť z tej hmly:D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok