Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nový obchod Yak&Rysy

Diskusná téma K článku: Nový obchod Yak&Rysy

Po ôsmich rokoch prestane v januári 2010 kvôli demolácii budovy fungovať predajňa Yak Steam na Záhradníckej ulici v Bratislave. Nové priestory firma našla v zrekonštruovanej budove bývalej Cvernovky na Košickej 37 M v Bratislave. Keďže ide o väčšiu plochu, v jednej predajni sa spojili spoločnosti Yak Steam a popradský Sport Rysy.

Phalike

Tak ako vravis Matus, ja osobne tiez zatial len pozitivne skusenosti, pri vybere a kupe spacaku ochota poradit a trpezlivost bez problemov, skusanie topanok - niekolko modelov (cca 6ks) taktiez pohodovy pristup, a naposledy to tusim bolo vybavenie Alpenvereinu tesne pre zaverecnou. Takze urcite mozem navstevu len a len odporucit.

MatusM

Práve v Yak & Rysy mám nadmieru pozitívne skúsenosti s nakupovaním, poloha, výber, ceny, personál.

PaliT

Telefón jej zazvonil, alebo len odišla sama volať a nechala zákazníka stáť ako tvrdé Y?

Presne opačné skúsenosti mám v Northlande v ZA, aj keď to mám úplne id ruky, nakupujem tam rád, lebo predavačky tam s úsmevom ustáli aj nekonečne dlhé vyberanie topánok, dokonca aj s prekročením otváracej doby.

Podobná skúsenosť aj Šport Rysy v Poprade.
Som starý prešpurák a špiním do vlastného hniezda, ale v Bratislave sa predavači častejšie nesnažia tak, ako by mali.

Phalike

Slovenske je najma to hodnotenie "takto je to u nas vsade"! Ale ako Lubo poznamenal Treba hodnotit penazenkou, nahodou bude chciet nabuduce manzelka nieco medzi tou vacsou flaskou a tou malou prirucnou tak mozes ist kludne inam skusit. Ale jedno je prvorade, treba zacat od seba, aj za odpoved "nie" s v yrazom mrtvej ryby pekne podakovat pousmiat sa a ist dalej. Ale tiez som dnes akysi precitlivejsi:)

Lubo

Ano, toto je bezny problem u nas, nie len v outdoore ale vseobecne.

MartinJ

ani som nenarážal na neochotu kombinovať kombinovateľné(kedže fľaše boli rovnaké, pri výmene vrchnáku stačilo prelepiť cenovku a nikto by nebol podvedený), skôr som komentoval nerozvinutú odpoveď \"nie\" a odchod za telefonátom. ale v pohode, veď som na slovensku, bežne ma to neprekvapí, dnes som bol asi nejaký viac vnímavý...

Lubo

Reakcia personalu z ludskeho hladiska nevhodna. Trochu empatie a trochu ustretovosti v komunikacii by neuskodilo.

K meritu veci: Kombinovanie dvoch roznych modelov jednej znacky sa ti zda vhodne a spravodlive voci kupujucemu, co pride po tebe? Takto by si dal obchodu moznost (1) vyhodit zvysok (2) podvadzat buduceho zakaznika. Raz je to set, tak je to set. Ani viacere sety esusov sa nedaju kombinovat - ze z hentoho sa mi paci panvicka, z tamtoho sa mi paci hrniec a z hentamtoho obal. Ak si chcel manzelke nakombinovat, mohol si si kupit obe a druhu si nechat :-).

Samozrejme, svoju skusenost treba potom pretavit do buduceho nakupneho spravania - tzv. hodnotenie penazenkou :-).

MartinJ

tak som bol manželke kúpiť Nalgene fľašu k narodkám. keďže na poslednú chvíľu neriešil som eshop... fľašu mali (0,375L, väčšiu má, treba jej príručnú) ale mali na nej iný vrchnák ako som chcel, resp nesedela kombinácia farba vľašs vs typ vrchnáka. pýtam sa vedúcej, dá sa to zymeniť? viem, že sú iné ceny ale fľaša je tá istá, tak snáď to viete prehodiť. po 10 sek premýšlania prišla odpoveď: nie. pozerám ako trúba. snáď problém s prelepením vašej cenovky medzi dvomi fľašami? (to som si už len pomyslel. jednoducho nie a vedúca odišla telefonovať a telefonovala celú dobu čo som dokončil nákup. nokoniec som kúpil inú farbu. nemám čas utekať do hudy. v predajni som bol sám. nikdy viac. a to som tam už niekoľko peňazí nechal.

Ice29

bxm: to aj nakoniec planujem :) ale predsalen kamenny obchod ma niektore svoje vyhody (napr ze by som ju vzal uz tento vikend na turu :) )

Bxm

To ice29: sak si to tam skus aku velkost ti treba a objednaj si to inde predsa ...

Ice29

ja som tam bol este v januari a neviem na co mali taku zlavu, ale asi na nic co je normalnemu zakaznikovi na ociach :) chcel som vtedy kupit batoh a z ich vyberu som bol sklamany, v hudy mali 3x viac batohov ako tam.

Ako jedina predajna vsak maju softshellku pinguin element, avsak stoji u nich 80e (pricom v eshopoch tak 67). Neviete ci su ochotni spustit z ceny ak im poviem ze sa ta budna da kupit lacnejsie? :)

Fero19

Caute, videl som reklamu ze YA&KRYSY maju zimne vypredaje 50%. Bol tam teraz niekto? Oplati sa?

VR

Bol som tam pred dvoma tyzdnami a nic som nekupil, lebo momentalne nehladam polozky za 100-600 kevra. Vyber topanok sa mi tiez zdal slaby. Obsluha nepovedala ani bu, ale aspon neotravovala. Asi tam este pojdem, ale bez ocakavani.

Slado

Rad by som sa vyjadril (svojim prvym prispevkom tu :) ku kvalite obchodu, aby pripadni kupychtivi zaujemci vedeli, ci sa tam oplati ist alebo nie.
Obchod je vyrazne vacsi (ako uz spomina aj PR clanok) ako povodny Yak Steam na Zahradnickej. Ako si ale kazdy vzapati uvedomi, velkost nevravi o nicom - v skratke - predajna velka, ponuka tovaru rovnaka ako v polovicnej predajni. V tejto suvislosti ma napada reakcia na niekoho nizsie, ze to, ze sa prestahovali do vacsieho, este ani zdaleka neznamena, ze su lepsi alebo ze nebodaj ponukaju viac tovaru. Zaujem predavacov (v prazdnej predajni) bol velmi velmi chaby - som si isty, ze aj toto mal "togo" na mysli. Mlady muz pri pokladni nebol schopny ani odzdravit, ked sme sklamani odchadzali. Ceny su klasicky vysoke - porovnatelny tovar (najma kvalitativne) sa da zohnat aj ovela lacnejsie.
O moznej "serioznosti" obchodu urcite vypoveda aj www stranka, ktoru za viac nez mesiac neboli schopni dat dokopy:
yakrysy.sk/
Obrazky z predajne (jediny funkcny link...) napovedia o "bohatom vybere" - napr. cca 5 druhov zimnych ciapok (v decembri...).
Po navsteve tejto novej a 2x tak velkej predajne sme odchadzali vyrazne sklamani.
Nerozumiem preco sa 2 spolocnosti/obchody spoja, ak vysledok tohoto spojenia je ubohy. Ak ste videli Sport Rysy v PP s relativne obrovskym vyberom (nevidel som na SK vacsi vyber) a pridate k tomu yaksteam (maly, drahy) rozhodne sa nedopracujete k yakrysy...

Verdikt:
Navstevu odporucam, ale bez velkych ocakavani.
Pripadne treba dufat, ze sa jednalo len o nejaku "testovaciu" prevadzku noveho obchodu...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov