Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Folkmarská skala - cesta za slnkom

Diskusná téma K článku: Folkmarská skala - cesta za slnkom

Blatisté, hmlisté, nevľúdne – jednoducho klasické jesenné počasie, ma i napriek svojej pochmúrnosti dokázalo vytiahnuť do prírody. A možno to bolo i kvôli tomu, že sedieť za počítačom sa celý týždeň jednoducho nedá. A ako sa dočítate neskôr, vôbec som nespravil zle. Ba priam naopak.

Thailon

No parada! A sa mi paci ta fotka toho paru na skale.

Este jedna vec. Pises, ze si sa vracal spat k infotabuli. Len podla mapy znacka pokracuje, nevracia sa. Ci je tam zle zakreslena ?

Boro

Bezva. To zanechá v človeku stopu nadlho.

MatusM

"Kontrola turistického značenia pre účely Geocaching" - 100 bodov:)) Pekný zážitok aj článoček:)

Forky

Pekne,
to je naozaj dobry zazitok, ked ti vsetky negativne zazitky zo zaciatku cesty vykompenzuje ta pohoda na vrchole..
;)

Ripo

thailon : značka končí pri kóte a rázcestníku. Výhľad je cca 100 metrov od značky ...

Obsidian

Super, boli sme tam presne v ten isty den. Zostupujuc z vrchola sme stretli geocachera. Nebol si to ty? Boli sme dvaja v cervenych bundach a jeden pes v bunde vlkosivej farby :). Fotky z toho dna su tu: kakac.sk/…/fokmarske skaly

Ripo

obsidian : presne ... to som bol ja, co sa tak urputne plahocil nahor a pytal sa vas dvoch, ci sa hore budu konat krasne vyhlady, alebo nie ...))

Obsidian

Hehe, to je nahodicka :). Hore bolo fakt nadherne. V texte si to vystihol uplne presne. Aj tu neistotu pri stupani v hmle... Isli sme z Kojsova a potom na Ruzin/vlak.

Atnert

Krasna tura, dufam, ze sa tam nadchadzujuci rok dostanem, teraz som uz motivovany aj tou keskou :)

Makovica

no, tak my sme išli naisto....už od utorka sme sledovali počasie a vo štvrtok bolo jasné, že inverzia bude. Otázka teda bola len či budú aj Tatry alebo nie. My sme to od Bradana strihli podľa GPS najprv po žltej a potom od tej chatky, ktorú spomínaš rovno hore na Ostrý hŕbok- pekný výstup, zišlo by sa ho vyznačkovať ako skratku, žltá ide nelogicky a nepríjemne naokolo.
Najkrajšie bolo potom to leńošenie pri infotabuli rovno na hustej slnkom vyhriatej suchej tráve.

KarolM

Dnešná tradičná vychádzka z Folkmarskeho sedla na Folkmarsku skalu v zamračenom počasí a bez snehu priniesla nečakané výhľady. Veľmi dobre bolo vidno horské chrbáty a okolité kopce, z ktorých najviac dominovali Kojšovská hoľa, Sľubica a Roháčka. Na západnom obzore sa vynímal biely čepiec Kráľovej hole (64 km vzdialenej), napravo hrebeň Vysokých Tatier (71 km). Žiaľ, dobre bolo vidno aj mnohé holoruby Slovenského rudohoria, ktoré sú v lete viac maskované (::. Takéto výhľady sú v letnom období veľmi zriedkavé. Folkmarska skala nielen opäť nesklamala, ale dokonca milo prekvapila. Možno ju len vrele doporučiť!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum