Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vianoce vojaka Betelku

Diskusná téma K článku: Vianoce vojaka Betelku

Keď som v roku 2006 zaslal do redakcie Hikingu prvý a to vianočný príbeh "Kapor fatranský", vôbec som netušil, ako to dopadne. Keďže vám trochu humoru asi dobre padlo, rozpísal som sa a na koniec roku 2007 som zverejnil príbeh "Nešťastné silvestrovské vajcia". Čas letel ako voda a prišiel rok 2008 a s ním ďalší príbeh "Takmer na Vianoce". Aby som dodržal tradíciu, napísal som opäť príbeh, tentokrát z trochu iného prostredia, ako ste odo mňa navyknutí.

Petras

martin.cibula - když na noční stráži u severního oplocení vycházel za Kriváněm měsíc..., to se nedá zapomenout. 79/81

Jjano

Uff, nazývať službu u pohraničnej stráže hikingtrekingom, to je riadny cynizmus... nešlo skôr o biatlon kombinovaný s poľovníctvom? :-(

Semir

Skvelý príbeh, dobre som sa pobavil, ďakujem a
pre tých starších čo slúžili u pohraničnej stráže, čiže dva roky hikingtrekingu cool stránka
vojensko.cz$ret - možno sa tam nájdete...

Mar1

Ja si zas spominam na vyvedenie na Tureckom vrchu v Malych Karpatoch, museli sme si zobrat uplne vsetky erarne veci do velkej polnej vz. 85, takze bola dost tazka... Po case su to uz pekne spomienky

Martin.cibula

Boro Ty si úplný démon :-)
Teba je normálka škoda že si už skôr nemohol verejne publikovať. Veru jak chlapi píšu predo mnou, niektoré tie ZVS boli super hiking+tramping+čunder v jednom. Ja som bol tiež jedným z tých šťastlivcov v krásnom prostredí - kasárne Mokraď t.j. les medzi Liptovským Petrom a dedinou Jamník. Ráno vstaneš a vidíš Baranec pred sebou a trocho vpravo Kriváň. No proste - spomínaj zle na takú vojnu...

Johny - TOM

Boro,perfektná poviedka. Veľmi mi pripomenula 2 roky strávené na Šumave. Aj ja som zažil podobného Frantu, chlapca, ktorý po prvýkrát v živote opustil rodný valal a dostal sa až niekam na druhý koniec republiky. Ten sa ale špecializoval na sobotnú kontrolu osobných vecí vojakov - najmä na "komínky".
Pri čítaní som sa dobre zabával.
Prajem Ti príjemné prežitie Vianoc a veľa kilometrov v novom roku. No a tiež "slinu" na ďalšie príbehy!

Meky

Boro nesklamal si-ako vždy vtipný článok aj s trochou nostalgie.Príbeh by sa hodil do Černých Baronov.Veru na vojne toho bolo až až.Prajem krásne prežitie Vianoc.

Elzet

Větrušice nigdy více , radši kulku do palice.

Jjano

No dobre, musím priznať, že ak bolo niečo na tej debilnej vojne zaujímavé, tak to boli cvičenia na Šumave... Keď si človek odmyslel okolnosti, tak to bol outdoor ako hrom, len sa to tak vtedy ešte nenazývalo :-)

Jonathan.sk

re pachoG7: neboj sa nezelenieš,do tých istých podmienok by som na mesiac okamžite vrátil aj ja. V živote som nebol tak často na horách ako na vojne. Samozrejme ako "špagi".

Peter61

2 jjano:
ahoj špagát !!! Ešteže to bol zabitý iba jeden rok, aj to nie u bigošov.
V každom prípade, na jednu vec je to dobré aj dnes. Ak šantime s lanami, mačkami, rupsakom etc. a treba, aby sa napríklad pri rozpletaní lana otočil dakto o 180 st.doľava: ak je to prepytujem starý záložák, stačí mu povedať: urob čelom vzad !
Vlastne ešte druhá vec. Naučil som sa to, keď som si do dozornej služby zabudol vziať druhú knižku na čítanie. Prečítal som si (tuším) Zákl.Ř 1, článok 31 , bolo tam :
....je povinný: určiť miesto, čas, spôsob nástupu, druh výstroje a výzbroje.
Ale ináč - všetko, čo som "navštívil" boli muničáky v krásnych lesoch, takže je to námet na kolečko po českomoravských luzích a hájích.

Misko79

Paradny pribeh, dobre som sa nasmial, super Boro, len tak dalej :D

Jjano

Kua, akí ste tu všetci nostalgickí... Ja som bol ako špagát na vojne u bigošov iba rok a aj tak to považujem za totálne stratený debilný rok hrania sa na vojakov a na vzorných budovateľov socializmu v (našťastie) totálne neschopnej potemkinovskej armáde ...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov