Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bunda ZAJO Dakota EV

Diskusná téma K článku: Bunda ZAJO Dakota EV

AKTUALIZÁCIA - Nedávno uviedla známa slovenská značka ZAJO na trh novú kolekciu búnd. Prvýkrát pri tom použili značkové materiály, konkrétne Entrant a Dermizax od Toray. K dispozícii sú trojsezónne aj zimné modely rôznych farieb a strihov. V tomto článku bližšie predstavím trojsezónnu cenovo prístupnú bundu s názvom Dakota z Entrantu V.

Merhorn

Lubo, myslim,ze je to uplne jedno v tomto pripade.je to ako s roznou paropriedysnostou u roznych membran=vysledok je prinajlepsom subjektivny.

Lubo

Vonekruz, goretex 3vrstvy laminat ma ako material podla mna vyssi tepelny odpor, ako tu testovany Entrant. Je to sposobene aj jeho nizsou mernou hmotnostou, hrubkou vrchneho a spodneho materialu. Vysledok je, ze menej izoluje, cim vnimam pouzitie bundy na 3 sezony. Pri pouziti v lete sa vsak nizsi tepelny odpor material IMHO celkom dobre hodi.

Merhorn

No mne by prisla skor ako metuca tvoja veta ale to je vecou nazoru, tak ci ona je tu moznost dovysvetlenia nejasnosti takze je vsetko ako ma byt :)

Vonkreuz

Ja to pochopil tak,ze autor varuje pred pouzitim bundy pro chladne obdobi a proto ji doporucuje jako trisezonni. S cimz si dovolim nesouhlasit. Spise bych videl jako srozumitelnejsi napsat: "Vnutorna sietka v bunde nie urcena ako termoizolacna vrstva a nenahradzuje ju."
Bohuzel mi ta informace prisla jako zmatecna.

Merhorn

Vonkreuz: ber to ako preventivnu info pre ludi co by to nemuseli vediet. Som si isty, ze lubo tym nechcel nic viac ani menej povedat, len pre istotu uzrejmit ako sa vec ma.

Vonkreuz

""Je vhodné sa vystríhať príliš nízkych teplôt, kedy nemá bunda dostatočné termoizolačné vlastnosti. Pri vyšších teplotách je to zas výhodou, lebo sa človek menej spotí.""
Co timto chtel autor rici? Nepromokava bunda at uz zater nebo membrana by mela poskytnout ochranu proti desti/snehu/vetru. Jako termoizolaci pak pouziju fleecovou/polaterecovou mikinu. Od samotne bundy lze tezko ocekavat prehnane termoizolacni vlastnosti.

MatusM

ta hmotnosť bundy 820g je udaná aj s plechovkou pivka vo vrecku, sedí to :-)

Hefaistos

pri aktualizacii by sa novy text mohol nejak vyznacit - farebne, boldom, italicom,... proste nejak odlisit.

Tono

Lubo, skus odvazit, lebo mne sa tiez ta vaha nezda.

Lubo

Bunda stoji 90 eur, je to v clanku aj napisane.
K hmotnosti: prebral som udaj vyrobcu, skontrolujem este na vahe :-).

Plu

No ta vaha je hroza... 820g je des...
A 2,5L Entrant je na trhu 330g... nebudem menovat, aby ma neobvinili z reklamy :)
A cena tiez... svetove znacky maju Entrant za 80-90 EUR, staci trochu pokukat okolo :)
Pekny den...

Skriatok

Peter-otazky

O zateroch a membranach najdes dost rozsiahly clanok na svetoutdooru.cz.

Nejde len o priedysnost, ale najma o vacsi vodn. stlpec. Odp. sa nad 20 000 mm (klacanie, sedenie, tazky batoh na ramenach). Ale to najdes tiez tam.

Peter-otázky

Chcem sa opýtať, či na hikingu.sk nie je článok ktorý by vysvetlil základné rozdiely medzi záterom a membránou (použitie: rolovanie do ruksaka vs. na sebe, životnosť atď.), a hodnoty priedyšnosti potrebné pri rôznych aktivitách. Zdá sa mi, že záteorvé bundy majú pri rolovaní do ruksaku nízku životnosť, t.j. záter sa začne po čase lúpať - akú s tým méte skúsenosť? Je priedyšnosť 10.000 postačujúca na aktívny pohyb? Pokiaľ viem, tak záterové bundy slúžia do mesta, a na lyžovanie za vlekom, ale na turistiku (keď je bunda zrolovaná v ruksaku, a vytiahne sa až keď prší) je vraj potrebná membrána s priedyšnosťou aspoň 25tisíc.

Radog

Musim vynaliezt reflexny spray na turisticky odev. To by bolo super zasvietilo by na mna auto a zasvietila by na mne nejaka postavicka :)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov