Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poľovníkov vodopád

Diskusná téma K článku: Poľovníkov vodopád

Ľahká poldenná vychádzka v podhorí Západných Tatier k neznámemu tatranskému vodopádu. Trasu je možné absolvovať kedykoľvek počas roka pešo alebo cestným či horským bicyklom. Nenáročná túra vhodná pre všetky vekové kategórie má svoje čaro hlavne v zime, keď dorazíte priamo k zamrznutému vodopádu na bežeckých lyžiach.

FunTTomas

V jednej staršej literatúre som našiel označenie "Poľovníkovho vodopádu" pod názvom "Skok".

Tono

Tomas, dohladnej dobe napisem email, ale teraz som ja doma zavaleny starostami, aj v praci. Ale koncom tyzdna si urcite najdem cas. Este mi to prosim pripomen na email, aby som nezabudol. Pekny podvecer.

Funttomas

Tono, ak si nájdeš čas, tam prosím ťa, napíš mi na e-mail info o hradisku na Mníchu. Osobne ma to zaujíma, keďže široká oblasť Červenca patrí medzi moje najobľúbenejšie miesta, kam chodievam.

Tono

Ved prave preto, ze Mnich je NPR nechcem sa tu dosiroka rozpisovat o podrobnostiach. Ale preto len potvrdzujem, ze je to super vrch.

Funttomas - autor

Ahoj Tono,
viem o niekdajšom osídlení vrchu Mních resp. o hradisku na jeho vrchole. Vrchol Mnícha je krásne miesto s ešte krajším výhľadom na sústavu dolín Jaloveckej doliny (hlavne dolina Parichvost) a hlavný hrebeň od Baníkova po sedlo Pálenca. Avšak vrchol nie je oficiálne prístupný turistickým chodníkom, lebo sa nachádza v NPR Mních.
Viac informácií nielen o Mníchu vrátane jeho hradiska možno nájsť v Krásach Slovenska č. 11-12/2003 v článku „Záhadný Červenec“.

Tono

Nuz Tomas, oblast Mnicha je velmi zaujimava z archeol. hladiska, ale zatial sme stale len na vyraznych indiciach. Ale ,,amicenkovia,, hladaju a stale patraju.

Funttomas - autor

Pietro:
odfotiť Poľovníkov vodopád ako celok je dosť ťažké, keďže je obkolesený smrekovou horou a každý krok vzad znamená zaclonenie konármi. Pre porovnanie hádam poslúži posledná priložená fotka ľadopádu, zachytávajúca aj okolité stromy.

Pietro

Vdaka za pre mna cennu informaciu o skutocne neznamom vdp. (robil som pred x rokmi socku na tuto temu a nikde som o nom necital a doteraz som o nom nepocul.)
Chyba mi tam este dokumentacny zaber na vdp ako celok s niecim, co by posluzilo ako mierka.

Funttomas - autor

Ďakujem Tono.

Zhodou okolností práve dnes na podhorie Západných Tatier do obce Bobrovec zavítal prezident ČR – Václav Klaus vrámci súkromnej časti jeho návštevy Slovenska.

Tono

Vyborne... viac popisem neskor, ale clanok velmo potesil. Gratulujem Tomas!!!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma