Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kanada - okolie Londýna

Diskusná téma K článku: Kanada - okolie Londýna

Ako som spomínal v mojom predchádzajúcom článku, už viac ako tri roky žijeme v kanadskom meste Londýn, ktoré sa nachádza asi dvesto kilometrov južne od Toronta. Do najbližších hôr, ktoré sotva prevyšujú Malé Karpaty, to máme niekoľko hodín autom a do naozajstných hôr na západe Kanady štyri hodiny lietadlom. Čo má teda človek, čo sa rád túla prírodou, robiť, keď sa ocitne na takomto mieste? V tomto článku chcem čitateľov zaviesť na tri zaujímavé miesta v blízkosti Londýna, kde sa dajú absolvovať zaujímavé pešie túry zalesnenou rovinatou krajinou.

M.suchy

Tie zlte pasy nie su za hlavou ako pri uzovke, co zije na Slovensku, ale su pozdlz celeho tela a niekedy su aj tri, ci styri. Pozri foto v mojo predchadzajucom clanku:
hiking.sk/…/potulky_v_np_bruc…
Tie hady su tu velmi rozsirene a uz som ich videl velakrat. Asi najvacsi zazitok zo stretnutia s plazmi mam z minuleho roka, ked mi pocas bicyklovania po jednom z niekolkych londynskych cyklistickych chodnikov skrizila cestu masozrava korytnacka, velka ako futbalova lopta. Pozoroval som ju asi 20 minut, asi sa bala pohnut, lebo na susi sa citila velmi neisto. Bola to samica a bola klast vajicka, lebo to je jediny dovod preco tieto korytnacky vychadzaju na suchu zem. Slovensky nazov neviem, ani neviem ci existuje, ale po anglicky sa vola "snapping turtle".

Peter61

Mojmír, tie žlté pásy vidno asi iba naživo, alebo na foto v originálnom rozlíšení.

M. suchy

Uhadol si to, latinsky nazov je Thamnophis sirtalis. Mne ten had pripada pribuzny nasim uzovkam, kvoli tym zltym pasom.

Peter61

Aha, ten hadoš garter snake je zrejme z čeľade užovkovitých ( asi rod Thamnophis).

Viol

takyto clanok by som tu necakala ale o to viac ma potesil, lebo mi pripomenul dva mesiace stravene v Newmarkete (asi 50km severne od Toronta). v blizkosti sa nachadzal Sheppards Bush a Conservation Area a vyzera to velmi podobne ako opisovana Komoka. je tam pekne, ale su to vzdy len parky, a teda dost male rozlohou... co sa mi najviac pacilo boli vylety k velkym jazeram a k vodopadom. nielen Niagarske ale aj take zapadnutejsie ako napr. Eugenia Falls sa oplati pozriet :-) ale to uz je tak 200km od Londyna :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma