Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Orlie skaly

Diskusná téma K fotke: Orlie skaly

Príjemný jesenný deň s modrou oblohou a farebnými stromami. Fotka s výhľadom tu už je, tento záber je na vrchnú časť tohto zaujímavého miesta, ktoré je aj prírodnou rezerváciou. Nachádza sa nad obcou Šterusy.

Meky

Vladvlad vďaka.Určite to tam pôjdem popozerať už začiatkom jari.

Bulat

pekne veru... moja je na papieri... a ma podobnu hustotu :D

Vladvlad

Tak tak, moja domovská lokalita je to tiež :) (v istom zmysle)
Ja som si pred pár dňami spravil vlastnú štatistiku polrok s GPS.
Tu je výsledok :
i.imagehost.org/0828/Trasy.jpg
červené trasy sú bicykel a modré pešo. Čím tmavší odtieň tým viackrát som tou trasou išiel.
Len pre zaujímavosť.
Aj ja tu mám čo dobiehať, tie "biele" miesta treba všetky navštíviť :)

Bulat

Toto je moja domovska lokalita... uplne idealne to je na bajk. Pred par rokmi som si z celych brezovskych karpat urobil taku sukromnu mapu lesnych ciest, ktore som cielene prejazdil... po 2 rokoch jazdenia bola z toho velmi husta pavucina a ani zdaleka som ich nedal vsetky ... doteraz tam mam velmi vela neznamych odbociek z otaznikmi... :)
Na cykloturistiku je to zaslubena zem :D

Vladvlad

Značky ti nebude treba, máš tam plno kvalitných lesných ciest, vôbec tu netreba chodiť krížom cez les :) V lete som si to tam takmer všetko pojazdil na bicykli.
Sú tam značky, ale tie sú myslím akože neoficiálne, idú z Lopašova po všetkých tých lesných cestách-okolo Pustej Vsi, Pece, Lančár-Kočín, východná časť Klenovej atď.

Ono celkovo táto lokalita je taká opustená, niekto by povedal, že tam nič nie je. Niekomu netreba super výhľady a ocení radšej kľud a nové zážitky.

Meky - len si to tam pekne pochoď, zaujímavých trás je tam dosť.
Pešo som tam bol naposledy z Vrbového - Tlstá hora-Veľká Pec-Orlie skaly (ďalej na Dobrú Vodu) tu sa dá zísť na Pustú Ves a ďalej už po značke na DV alebo odbočka na Klenovú (mimo značky na vrchol - vrcholová kniha) a ďalej :) pre mňa plno možností. Napríklad lesnou cestou na žltú značku a na Výtek - po asfaltke do Chtelnice alebo po zelenej na Dobrú Vodu. Keď si určíš štart a cieľ, dá sa vybrať.

Meky

Chalani a nie sú v tejto oblasti nejaké lokálne značky? Tento rok sa chystám po tejto lokalite trochu pomotať.

Vladvlad

Tak hej, ale nie všetci sa vydávajú "útrobám" tmavého lesa a budú chodiť krížom-krážom :)))
Asi by sme mali informovať nejaký KST klub, čo by nato povedali.
Fakt v tej lokalite je to takmer bez značiek.

Bulat

Vlado presne tak, modra isla kedysi z Vrboveho... ale praktichy az do Sipkoveho po statnej ceste,navyse dost frekventovanej... takze nemala asi velky zmysel. Inak z Vrboveho by mohla byt vedena znacka cez Tlstu horu a Malu pec event. i Velku pec a Milosovec, s tym ze by sa prepojila s cervenou znackou kt. vedie cez Klenovu... I ked v tychto končinach sa clovek rozhodne nestrati ani bez znaciek :)

Vladvlad

Som vedel, že túto fotku oceníš.
Tak dám nabudúce vedieť, keď tam pôjdem :)
Pod minulou fotkou som písal, že aj v lete som tam v okolí bol dosť často a tiež som tam málokedy niečo ľudské videl. O to lepšie aspoň je tam kľud.
I keď turistickú značku by som si tam vedel predstaviť, keď už KST z Lopašova vybavil červenú na Čierne Blato, tak tu by mohli dať nejakú žltú alebo predĺžiť existujúcu Polianka-Pustá Ves (to je značka kde som zatiaľ nikdy nikoho nestretol zase ja :) hore na Veľkú/Malú Pec/Orlie skaly a ktorá by následne klesala do Vrbového alebo okolo Kamenice do Šterús.
Kamenica je tiež pekná lokalita a prečo nemá Vrbové vlastnú TZT to neviem. Najbližšia je modrá v Šípkovom (tu sa mi zdá, že ona kedysi aj išla povedľa cesty až do Vrbového, ale asi to neskôr zatrhli, rovnako ako aj značku Naháč-Prekážka)
Len toľko som chcel :)

Bulat

moja oblubena lokalita v brezovských MK.... este som tam nikdy nikoho nestretol :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok