Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Horoskola,horolezectvo.Ako zacat?

Bacaardi

no ked on to nevidi, vacsinou kuka hore ked lezie... kewd kukne dolu, tak sa tvarim ze som akoze sustredeny, pritom jednym ockom vzdy pozeram nejaky najnovsi trhak v mobile a pocuvam mp3jky... nie je nad peknu pesnicku ked okolo teba kricia vsetci ti lezci ze povol, dober, mozes, istim a podobne kraviny... to si supnem sluchatka a som IZOLOVANY. :-)

Vrana

2 Paradko: Este nieco. V Tatrach potom opatrne. Nie je ziadna hanba zacat s obtiaznostou III UIAA, pripadne s tazkymi VHT turami. Zabludit hned niekde v tazkej Tatranskej ceste na sebadovere moc neprida. Proste ten prechod medzi skalkami a Tatranskym lezeni by mal byt pozvolny a maximalne opatrny. Vela stastia.

Eric

Bacaardi: Ani netusis, kolkokrat som Ta zhora videl ako si cumel po okoli (hlavne ked bolo na co) a tak som si potom vzdy povedal, ach jaj, hlavne teraz nedrizgnut... :)))
Paradko: Osobne by som odporucal to co Ti radili ostatni, klub, skolu, skalky, ale este medzi skalky a Tatry by som vtesnal nejake lahsie alpske stity, alebo hrebene, tam ziskas vela skusenosti, ale pritom byvaju dobre odistene erarnym istenim. Tatry by som dal nakoniec, lebo tam vacsinou musis zakladat sam a to je uz maturita horolezca :)))

BTW: Liezt s niekym komu nedoverujes, to musi byt parada, tomu hovorim moraaaal:))))

Vrana

Nie ze nedoverujes uplne, tak som to nemyslel. Napriklad s Ficom by som sa na lano nenaviazal nikdy ;-)

Proste s niekym sa ti leze lepsie, hoci leze "len" 5-ky. S inym, co dava hocikedy 7, citis ze to nie je to prave orechove.

Vsak to poznas: Prusik? Naco? Prilba? Vsak tu nic nepada ...

Bacaardi

oj oj, ten prusik by som nespominal:)))))))

prilba je NUTNOST. podla mna... teda ak sa nevolas chris sharma hehehe... to ti staci taka ciapocka...

Vrana

a o takych detailoch ako prusik, prilba, macky, .... to vacsinou byva

Tarazed

Ahoj, chcel som sa len spytat. Planoval som kupovat aj nejake tie lepsie friendy do zbierky a la BD, ale nasiel som aj kusky tzv. dragon od znacky DMM. Celkom sa mi pozdavaju, su nepatrne lacnejsie a pri porovnani parametrov som zistil, ze su takmre rovnake ako BD firendy. Ide o nejaku britsku znacku, ale nenasiel som vela recenzii a z toho co osm nasiel plynie spokojnost. Chccel som sa spytat ci s tym ma niekto skusenosti, nejake porovnanie s BD v praxi :)

Tarazed

Nie, ale zaujimali ma skor tieto konkretne DMM.

PaloB

Dragony mam cca 1,5 roka, pouzivam, vrele doporucujem. Lahky a plynuly chod, lahke zakladanie, lahke vyberanie. Velmi dobre držia v spare a nemaju tendenciu sa posuvat pri tahani lana. Ale mozem porovnat len s nejakym modelom od Koubu, co mal kamarat pri lezeni - subjektivne neporovnatelne.

Raymond

Mozem ti napisat moju skusenost s DMM a Rock Empire. Mam oboje sady a vystupy su asi nasledovne. DMM Dragon cam su friendy kvalitativne plne konkurujuce BD, podla mna funkcne lepsie lebo maju tie prdlzovacie slucky, su fakt perfektne. Avsak realne friendy tejto kvality, resp. ich rozdiel oproti inym friendom ocenis najma pri lezeni v zime, kedy mrzne a prejavuje sa ich perfektny chod pri nizkych teplotach. Ak lezies len leto a napriklad len Tatry, nechodis tedy Chamonix a podobne, kde lezies mixy a zimne podmienky doporucujem ti omnoho lacnejsiu a vybornu alternativu Rock Empire Axel, tieto friendy pouzivam do letnych Tatier a su absolutne vyborne. Kvalitativne nemam ziadne vyhrady, dobre chodia a nebudes plakat ked ho niekde nechas. Je to imitacia BD od HUDY, ktore si vyrabaju vo vlastnej rezii ecstore.cz/…/1084-velikost-1
Ak si vsak uz ani nie ze vykonostnejsi lezec, ale ktory celorocne preferuje caste vyjazdy do hor, cize lezies aj v Alpach atd.., tak potom tie DMM alebo BD maju opodstatnenie a tu ich sadu by som doplnil dajme tomu c. 2,3,4 od Rock Empire.

Raymond

Este doplnenie, je pravdou ze predchadzajuce generacie friendov od domacich vyrobcov Rock Empire alebo Kouba boli na zaplakanie..., zle to predovsetkym chodilo, ale tieto nove Rock Empire Axely uz su v otazke cena vykon plne konkurencieschopne, ba povedal by som, ze pre rekreacneho lezca lepsia varianta ako DMM ci BD.

Possum

Ja lezem iba sportovo, takze neviem, ale zaujimalo by ma: ako dlho vydrzi jeden friend? Po akej dlhej dobe a po akych udalostiach sa vyraduje?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov