Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Horoskola,horolezectvo.Ako zacat?

Ivanzila

Re Vrana: Poziadal som vcera autora videa, aby z videa odstranil sekvenciu, kde je vidiet "stand". Myslim si, ze taketo fatal error by sa nemali dostavat na verejnost. Autor suhlasil a zjednal napravu. ATC sa to nijako netyka, zakladny problem bol v ADT.

Vrana

Ozaj v prvom videu s tym ATC bol co za problem? Ja som si nic fatalne nevsimol. Teda expersku namiesto karabiny ano, ale to nemusi byt uplne zle. Teraz sa zda ze video je uz zostrihane a detailny pohlad na stand tam nie je.

Raymond

Ja vidim ako trochu diskutabilne to, ze o akych potencionalnych expoediciach do vysokych hor sa bavime. Sak slovenske horolezectvo ziadne vyskove lezenie, alpskym stylom a v tazkych cestach nerobi. Mne to pride ako vystrel uplne mimo a torchu zavist v tom, ze co sa tyka marketingu a zhanania penazi vlastne JAMES dokaze "prestat" aj takato dvojka, co je polutovaniahodne. Takze teraz vykrikuju.

Vrana

co je to "mericky trojuholnik smrti" ?

PaliT

Jediné vysvetlenie sa mi javí v tom, že táto "expedícia" môže vyvolať také rozhorčenie a rozpaky sponzorov, resp. takú dehonestáciu himalájskeho lezenia, že keď potom budú o peniaze žiadať skutočne špičkoví lezci, tak sa im sponzori kvôli tomuto "škandálu" otočia chrbtom.

Raymond

Inak, co hovorite na vyhlasenie JAMEs ohladne Hard Way?

Raymond

Hej, vsak kazdy robi nejake veci zle, ale ide o to ci robis zle veci, ktore su fatalne, ako napriklad ten trojuholnik alebo take ktore mozu mat za nasledok max nejake zranenie alebo vetsi pad bez nasledkov. Ak si si navyse toho vedomy mozes s tym pracovat, inak asi viem ktorych dvoch myslis. Tiez som si ich vsimol, aj tych trojuholnikov.

Peter61

@ spacer 12:06
zaskoc na ocnu ambulanciu. Tip Ti da .ph, ktory to ATC zbadal (ja som uz objedany)

Jakub vcera 18:19
no, ehm, na druhej strane je par prieserov u spicky kvoli banalnym lapsusom.
Z taktickeho hladiska nebolo velmi od Teba velmi ststne piat daco takie na webe, kde obcas zhanas partaka na lezenie.

Tarazed

Ked si to clovek tak vezme, tak viacmenej v kazdom videu sa najde nieco co nie je metodicky uplne spravne, aj ked, obcas su to i extremy. Ja som pozeral trebars videa dvoch borcov, co evidentne neboli ziadne becka a v tatrach drtili celkom seriozne cesty ... i tak sa nasli zabery, kde typek standoval a la americky trojuholnik smrti ci prvolezec cvakal prvu presku hodne vysoko nad standom, ked boli v strede steny...

Raymond

A to je kto ten clovek? On si za to nechava platit? Inak, sa nanho pozrite, vcera si dal proteinovu tycinku a na stene vyliezol 4rku na rybu, dneska sprevadza ludi po horach a este sa aj pritom nataca.

Spacer

Koksooo, tak v tom prvom pripade som sa zameral na zaujimavy stand, ATC som si vobec nevsimol. No ty brdo. Az ma zamrazilo. Ludze, vy mate oci jak orol, moja poklona :).

Peter61

Pali :
ano.
ano , nie toho az tak vela. Babicka nema istotu ani v chodzi v relativne lahkom terene a tie rukavice su tiez z kategorie "uplne zle".

K tomu "isteniu" Kulivera :
videl som uz parkrat taketo "istenie" druholezca cez kladku, ako predvadza s kyblikom. Aj vo variante s HMSkou (na Polluxe). Nevydrzal som to, ukazal som mu pollodak. Ze vraj to pozna, ale nepouziva. Zostava tiez podoobna, akurat ze tie dve devočky mali dokopy tolko rokov, co Kuliverova babicka.
Bol to sice Rus z Izraela, ale nevyzeral na to ze by mal ruky ako sovietsky horolezec.

Vrana

Pali v lepsom pripade leti len ona. V horsom leti "istic" hlavou dole za nou.

PaliT

Môj ty bože, to je v podstate dodávanie odvahy druholezcovi lanom; teta asi ani netuší, že jej (pravdepodobne) vnuk by ju v prípade pádu pustil na celú dĺžku.

Keď tak občas narazím na takéto video, tak si vravím, že tých úrazov – vzhľadom na okolnosti – ani nie je tak veľa...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma