Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zasnežená Zadná hoľa

Diskusná téma K fotke: Zasnežená Zadná hoľa

Vidina pekného slnečného dňa ma opäť vyhnala do Nízkych Tatier, ale meteorológom to zasa raz nevyšlo. Toto bol jeden z výnimočných niekoľkosekundových okamihov kedy sa Zadná hoľa zbavila svojho hmlového závoja a dovolila mi pozrieť sa na jej vrchol pod ktorým boli krásne zasnežené stromčeky. O pár minút viditeľnosť klesla na 30 metrov a ja som tak definitívne stratil nádej na výhľady. Užil som si tak aspoň slušné kufrovanie na divokom hrebeni na Oravcovú, nuž to je tak keď sa človek vyberie do odľahlých málo navštevovaných končín.

Martinovic

vidim ze v sobotu nebolo pocasie nic moc na celom hrebeni, my sme sli na kralovu holu, briezdenie a vychod slnka super, hore sme boli asi o 8:00 ale to uz dosli mraky a boli cely den

Daulagiri

Aďa keďže v Polomke nebolo nič, tak aj mňa dosť prekvapilo koľko tu bolo snehu. Tentokrát som bol len na jednodňovke: Polomka - Zadná hoľa - Oravcová - Závadka n. Hronom.
Bikemartin: pri zrube Bukovinka bolo tak do 4 cm. Stretol som tam 2 chlapíkov s lyžami, nahodili ich až tu mapy.hiking.sk/?x=19.85857994… , bolo tam tak do 20 cm a odtiaľ to stúpalo do tých 40 miestami 50 cm na hrebeni.
Forky: NT sú na snežnice teraz vhodné.
Laco: chcel by som vám to tam ukázať, len stále to nemám ešte domyslené.

Forky

Dik za info..
to je dobra sneznicova sprava...
mozem si najst cas a ist konecne prevetrat sneznice :)))

Bikemartin

Od Polomky odkiaľ asi by sa dalo na pásoch? Tipujem, že až nad tým prvým výšľapom od asfaltky, cca 1000m n. m.

Adushka

Fiiha, to je dost rozdiel oproti Velkej Fatre, kde bolo ani nie 10 cisel. uz viem, kam mam ist na sneznice :) Mato, aj si spal hore?

Daulagiri

No veru počasie som čakal lepšie.
Tu som nahodil snežnice (hoci v Polomke to vyzeralo že ich len prenesiem na batohu), bolo tu tak do 50 cm, kôra prepadávajúca sa do prašanu a aj v snežniciach som sa miestami boril pod kolená. Bez nich by som sa tam trápil ešte teraz, takže rozhodne ich odporúčam.

Forky

no je to pekne..
kolko tam bolo snehu..aspon troska na sneznice?
s tymi predpovedami..
oni celkom pekne sedia.
ale nie pre hory(VT, NT, VF,MF).. :))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma