Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Zajo Merino

Diskusná téma Zajo Merino

Zdravim ludia, rad by som vedel co si myslite o tomto termopradle, ci uz ho niekto ma a aku gramaz ma. Myslite si ze sa oplati kupit ho za 30€ alebo investovat viac do Devold alebo Icebreaker v tejto kategorii. Dikes za kazdy nazor.

Lubos krenek

Prave som si zakupil veci od spodneho,dielu az po vrch,v sobotu ak pocasie a pan boh da vylezeme na lomnicak,a zapojim sa do hodnotenia znacky zajo.

Misjak

pral som aj v studenej, aj tak, dokonca v rukach.
Ine znacky (IB,Zajo), normalne s ostatnym pradlom a s beznym praskom na 40°C a ziadny problem

Pabloo

Trenky 15€
Spodky,rolák 30€
Prať treba v studenej vode,vyhýbať sa chemickým práškom. ...

Misjak

Ceny v Mopeke su naozaj priaznive, zial robia iba vysoku gramaz a tiez sa mi vsetko spralo na detsku velkost - aj dlhe spodky aj tricko s dlhym rukavom. Dalo sa to znovu ponatahovat, no radsej som to preradil 8 rocnej dcere - povodne to bolo XL. Trenky sluzia dobre, tie sa nesprali a najviac som si pochvaloval celenku, ktoru som dostal k nakupu gratis. Zial uz som ju stratil. Mimochodom aj moje prve funkcne triko od nich Klimax sa hned po prvom prani stalo deckejsie. Tam som bol ako student vytrvalejsi a natahoval som ho niekolko rokov :)

Pabloo

dnes mi došlo merino prádlo od Slovenského výrobcu Mopeka - gramáž 230, priliehavý strih, cena viac ako priaznivá...

mopeka.sk/

Slado

Nechcem pisat od temy, ale pocul som velmi dobre referencie na bionic pradlo - najma co sa tyka strihu, prijemneho materialu a aj cenovo vychadza mierne lacnejsie ako IB.

Fizik

Ja neviem kto navrhuje tejto firme strihy. Pretože termoprádlo aby plnilo svoju funkciu musí predovšetkým dokonale prilnúť k telu ! Inak stráca svoju funkciu !

Yoda

Konečne som si vyskúšal zajo merino - priznám, bol som sklamaný - najmenšie číslo bolo veľké (moja výška iba 168cm) - naozaj ako vrece, materiál nič moc, škrabalo ma. Povedal som si, že ja teda merino nechcem (ale kamoš má icebreaker a pochvaľuje si ho). Nakoniec som kúpil devold active dlhé (dvojvrstvový úplet) za 32€ - najväčšie detské číslo 16. Pod to meraklon sieťka od dry a som spokojný. Akurát celkom nechápem cenovú politiku devold - najmenšie pánske tričko active (materiálovo to isté) by ma vyšlo na cca 60€. Našťastie som taký krátky :-)

VR

a ked sme uz pritom, tak sa nepoondzime z toho merina. Tak som si kupil Icebreaker 200 bodyfit za 60 kevra a svrbi ma z toho cele telo a k tomu som si kupil no-name slovenske 50%ne merino spodky za 25 kevra a sa mi mozno aj viac lubia :)

MisoM

Nechcel som moc do toho vstupovat ale predsa, Pista ked nieco tvrdis podloz to dokazom, takych ludi tu uz bolo dost co vedeli len na vsetko nadavat ale ked dostali konkretnu poziadavku aby odpovedali na otazku alebo to dokazali uz reakcia nebola ziadna

Gobseh

Pista, aby si mohol skodit dobre meno znacky, poprosime ta, aby si predlozil hmatatelne dokazy, nie len tvoje vlastne pocity, resp. domnienky. Nas dodavatel Merino vlny je certifikovany partner Woolmarku, ak ti to samozrejme nieco vravi. Nasim cielom je ponukat zakaznikom kvalitne vyrobky za priaznive ceny, nie vsak na ukor kvality.

Togo

nie som ziadny odbornik na merino vlnu, ale ked som svojho casu zistoval co je to zac, tak som prave narazil na to ze merino vlna a bezna vlna je prave rozdielna v to mze to vlakno je ine, merino je take ako keby strapatejsie a neviem co este. Ak by bol rozdiel len v jemnosti, tak by to merino tak nefungovalo a nepresadilo, ved turisti nie su ziadne fajnovky a nevyhadzovali byt za jemnejsie pradlo tolko prachov :D

KarolM

Myslím , že rozdiel medzi merino vlnou a bežnou vlnou je len v jemnosti. Je to skrátka vlna so všetkými kladnými vlastnosťami. “Inkriminovaný” výrobok Zajo som v teréne ešte nevyskúšal, ale pocitovo sa mi zdá príjemnejší ako Devold, Icebreaker či Trekmates. Vôbec by nevadilo, keby to nebola merino vlna, ale bežná vlna (odhliadnuc od prípadnej klamlivej informácie)… Akurát tvar Zajo je otrasný vrecovitý. Bežne nosím veľkosť XL – u Zaja aj L veľkosť je široký a relatívne krátky strih, obdobné je to u dámskych veľkostí. Takisto sa mi Zajo výrobok zdá menej elastický. Takže neviem - je to dosť rozporuplné!

Lubo

Este doplnim Pistu:
nie len na Novom Zelande sa robi kvalitna merino vlna, ale aj v Argentine. Niektore firmy, napr. TEKO, beru odtial a to aj kvoli tomu, ze na NZ sa pouziva dost nehumanna metoda prevencie jednej ovcej chorob, tzv. Mulesing (en.wikipedia.org/wiki/Mulesing).
Takisto mam pocit, ze Icebreaker ma nieco docinenia s farmami. Ich veci maju BAACODE, podla ktoreho sa da kuknut odkial ta vlna je presne.
Myslim si, ze nie je dovod na glorifikaciu jednej firmy, aj ked teda DEVOLD ma suprove veci, o tom potom. Cela tato zalezitost nebude teda uplne tak, ako pise Pista.

Ako je to vsak v pripade ZAJO, to sa musia vyjadrit ini...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma