Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na bežkách cez Kojšovskú hoľu a Lajošku

Lubodu

Vcera som si presiel na backcountry z Hylova cez Lajosku na Jahodnu. Po Lajosku je to celkom v pohode, od Lajosky po jahodnu je to dost rozbite aj na Zidovke a vcera bolo aj dost zladovatele. Snehu je vsah po celej dlzke dostatok.

Hemii

chata lajoska prezila v minulosti rozne pohromy... ale tato v jej historii nema obdoby.. ktore odporne hovedo mohlo dopustit predaj takejto rekreacnej chaty ktora sluzila stovkam ludi..a za cenu par kotucov toaletneho papiera... lutujem vsetkych clenov turistickeho klubu .. prisle ste naozaj o vela.. koli nejakemu debilovi (hovedo)
ktory vas pre vlastny prospech pripravil o to najkrajsie co v okoli kosic mame.. ti ktori mate zaujem uzite si vylet na tuto chatu kym ta moznost ZATIAL!!!!!! je .. ak sa to vobec da este povedat uzivanim ..Lajos Konrády sa musi v hrobe krutit nie obracat ked niekde zhora vidi co sa tam deje..a ktym plastom a dalsim veciam sa radsej ani nevyjadrujem pretoze ziadne pekne slova ma nenapadaju..

KarolM

To Bjornson: Cesta židovka začína v druhom sedle od Jahodnej vo výške 690 m (červená značka), kde treba odbočiť vpravo popri závore. Cesta ide viacmenej paralelne s červenou značkou, len je dlhšia a preto miernejšia. Momentálne je na nej výborná bežecká stopa, ktorá vedie až na Lajošku (podobne dobrá stopa je aj na traverzovej ceste severným úbočím z Jahodnej na Lajošku, tieto cesty sa spájajú na Pišivenkách). P.S. Tá informácia, že Mestské lesy chcú robiť stopy je veľmi zaujímavá. Doteraz stopy nerobili len ničili, tak som veľmi zvedavý…

Bjorson

to KarolM:
nevies mi skusit trosku viac opisat tu cestu zidovku? kde sa zacina, kde na jahodnej usti, pripadne ktora cesta v mape to je. dik

Peter61

Fíha, FunTTomas, priveľa otázok takto na mňa na ráno na fóre, ktoré „funguje v priateľskom duchu“. Dali by sa charakterizovať aj ako osobné útoky ktoré ma prekvapili rovnako aj tvoje príspevky v podložkovej vojne. ( Keď som si prečítal tvoje príspevky k premenovaniu Českého štítu hiking.sk/…/koniec_ceskeho_st… , zdali sa mi fundované, vzhľadom na to, že si geograf. Mýlil som sa ? ) No čo, si tu kmeňový autor, vieš čo sa tu môže, Quod licet Iovi, non licet bovi.
Ad môj džob: hoci aj iba náhodným výberom svts.sk/index.php?a=208&… trafíš cca na 16,67 %, čo a pre koho robím. Inak ako náhodným výberom : na 100 % (na týchto stránkach nájdeš aj farby šnúrok v mojich vibramách).

FunTTomas

Peter61: nevychádzam z údivu. Teba je normálne škoda v práci. Kde pracuješ, keď stále niečim sprispevaš a spamuješ väčšinu diskusii? Nechceš robiť moderátora pre diskusné témy na hikingu, aby si to mal v náplni práce? Žiadnu poznámku nejdeme pridávať, lebo sa titulok len pozmenil a nie zmenil. Obsah článku to nijako nemení a ani priebeh trasy. A keď chceš novú diskusnú tému, tak si ju otvor, ale nech nie je zahltená odkazmi na svts, lebo už to preháňaš a píš prosím, primárne k téme článku, nie, čo ťa len tak napadne.

Peter61

Príspevok JÚLŠ : Thalion :za tú "burku v šerblíku" by sa mohol dakto aj uraziť.
Ľubo, radšej to pls vimaž.

Thailon

Pozeram pozeram, ze preco sa zmenil nazov clanku a uz vidim :D Ako hovori jeden pan "zase burka v šerblíku". Nastastie skoncila :)

Peter61

No najlepšie by bolo skončiť V Baránkovi , ale teraz tá diskusia vyzerá, ako keby sme všetci boli drbnutíííííí, lebo pôvodný titulok je tatam.
Navrhujem:

  1. do poznámky pod článok dať info o premenovaní článku ( ako "Zoznamka")
  2. Vytvriť pre takéto lyngvistickogeografyckénomenkľatúrnie orgie novú tému
FunTTomas

Tak zrobíme to inak, nech si je Bankov Bankovom a urobíme túru "Na bežkách cez Kojšovskú hoľu a Lajošku" a môžete skončiť na Bankove, v Čermeli, pod Hradovou, či na Severe, aby ste mohli pokojne spávať pre jednu predložku. :-)

Bikemartin

jednoznačne ´na Bankov´ v akomkoľvek kontexte. F Košicoch terminus ´do Bankova´ neexistuje. A ebénci! :D

Adushka

Ach Tomas, ty si neskutocne tvrdohlavy :) V tomto by som sa pripojila k vacsine a pouzila zauzivany nazov, je jedno, ze je to "do ciela"..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma