Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na bežkách cez Kojšovskú hoľu a Lajošku

FunTTomas

Peter61: keď píšeš, že Bankov je les, tak ideš do lesa; Bankov je ulica, tak ideš do ulice; Bankov je baňa, tak ideš do bane; Bankov je kopec, tak ideš na kopec, ale to, že Bankov je súčasť Košíc je neodškriepiteľné. A napokon, keď ideš do hotela Bankov, nie na hotel Bankov. Jedine, že by si tam opravoval strechu. Veď netvrdím, že Bankov nie je kopec, tak kde je problém? Jednoducho koniec túry je v Bankove ako časti Košíc. Nemyslí sa tým kopec, ale súčasť Košíc. Je to brané ako „do cieľa“, tak preto „do Bankova“. Rozumieš systému zo štartu – cez – do cieľa?

Igor: argument s Googlom neberiem. Keby som napísal, že napr. v Kežmarku majú ZOO a chovajú tam 15 slonov a uverejním to tisíckrát na webe, tak to ešte neznamená, že je to pravda. To je taký istý nezmysel ako turisti zamieňajú pojem Západné Tatry za Roháče a pritom to nie je pravda, lebo Roháče sú len jedna z častí Západných Tatier.

Axel: predstav si, že chodím bežkovať na Suchú horu a nie na Skalku. Ale to sú kopce a nie mestské časti Kremnice, tak to nijako nesúvisí s touto debatou.

Ej do dabla

pekne chalani, nedajmi si Bankov ! Nic proti, ale ak to ludia pouzivaju XY rokov a ty to teraz chces zmenit, tak mi to pride take nasilne...
je to ako gauč - hovník, alebo hotdog-vopcháčik... Nikto to nepouziva, ale jazykovi puritani maju srdce na mieste :)))

Axel

Okej, idem do Terasy, do KVP a aj do Furce :-)))
Do Tahanoviec by som este ako tak mohol ale
Tomas prepac, toto nebude len miestnym slangom. Bankov je jednoducho miesto, kde sa chodi NA...
Rovnako ako sa chodi na Jahodnu, na Lajosku, na Kojsovku a na snad dalsich milion miest nielen v Kosiciach a okoli.
Alebo sa ty chodis vari bezkovat do Skalky?

Ripo

to bol takzvaný systém AB (Ani Bohovi) ...

Peter61
Igor, vezmeme ho ( Ty, Ripo, ja ) DO Baránka a vysvetlíme mu o.i., že Košice-sever je MČ, nie obvod. -)
Igor STRHÁRSKÝ

Tomas, co si sa tak zatal? :-)
Daj si vyhladat do googla retazce "na Bankov" (6680) a "do Bankova" (6, z toho 3 v tomto clanku). Jednoducho to nazoaj nikto nepouziva...
Ale naozaj skoda diskusie, je to tak a basta :-) Vsak prid do Kosic, vybehneme na Bankov (kedze to je v prvom rade kopec :-)

Peter61

Týmto považujem diskusiu za uzavretú. dnes 18:12 » FunTTomas

Toto napísal kto ?

FunTTomas

ripo a Peter: je úplne jedno, či Bankov je mestská časť alebo miestna časť, alebo súčasť mestského obvodu Košice-sever. Môžete sa aj na Aničku postaviť, ide sa do Bankova.

Peter61

MČ je Košice sever, nie Bankov.
FunTTomas asi robil jazykovú korektúru a ( ako aj ja, Galileo a podobní) čo raz napíše, ani za JULŠ neodvolá.

Ripo

pre mňa nie je uzavretá ))) - z jediného dôvodu (tak ako napísal Peter61) : Bankov nie je ani mestská časť. Preto som to porovnával s Aničkou a Alpinkou, ktoré takisto nie sú mestské časti ....

FunTTomas

ripo: zopakujem - bavíme sa o Bankove, nie o Ťahanovciach, Alpinke, Aničke a iných lokalitách. Bankov je mestská časť, nie obec. Obec sú Košice, ale o tomto tu nie je debata. Veď vám to nikto neberie, že chodíte na Bankov, tak čo je za problém. Môžete si slobodne hovoriť aj hutoric ako chcete. Týmto považujem diskusiu za uzavretú.

Peter61

Ad na/do: Bankov je kus lesa, ulica, baňa, je to tak trocha na kopci, takže ja som chodieval behať "na Bankov".
Ako to napísal autor ?
Special edition zo Zemplína pre Soňu: "kedz mi stal u Košici, stal mi až do Mihalovci"

Ripo

FunTTomas: a odkiaľ si vzal, že Bankov JE obec ? Takisto sa chodí v Košiciach na Alpinku, na Aničku. Ale chodí sa DO Ťahanoviec (obec) ale aj NA Ťahanovce (mestská časť, sídlisko).

Ej do dabla

tak ideme do babky.... ideme do zubara, idem do kamarata... to sa na vychcode casto pouziva :)))
a tiez "na Bankov" - Kosicania inak nepovedia :)

FunTTomas

Zivan: to je síce pekné, čo sa "hutorí" po uliciach, ale nie sme blog, tak články podliehajú jazykovej úprave, aby sme dosahovali nejakú úroveň a nie slangové a nárečové špeciality. Košičania budú musieť tolerovať do Bankova. Či je použité "na" alebo "do", na absolvovanej túre nijako neuberá.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov