Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Snežnice Inook Expert

Diskusná téma K článku: Snežnice Inook Expert

V poslednom čase zažívajú rozmach alternatívne spôsoby zimnej turistiky. Darí sa skialpinizmu, turistické bežkovanie sa rozšírilo aj o náročnejšiu formu, tzv. backcountry lyžovanie a v neposlednom rade sú tu snežnice. Ide síce o veľmi starú formu pohybu, ktorá sa rozvinula v subarktickej a arktickej oblasti, no do našich končín dorazila pomerne nedávno. Ponuka snežníc rôzneho typu a pre rôzne použitie rastie úmerne s rastom záujmu. My sme tentoraz vyskúšali model Expert od francúzskej značky Inook.

Dohnak

zivan, tiež rozmýšľam o tých I E-move, no tieto vyššie rady, aj napríklad u TSL, sú nejaké denglavé, s malou plochou stúpacieho plastu. To ma trochu odrádza. V popiskách napíšu, že takéto snežnice sú určené na športový výkon - čomu dost dobre nerozumiem, čo si pod tým mám predstaviť. Trochu mám obavu, že sa v nich budem so svojimi 80 kg dosť prepadávať.

PatoBB

Ahoj, v case, ked si napisala svoj prispevok som bol niekde v cielovej rovinke, ale aj zajtra tam ma byt fajn - teplejsie, bezvetrie, mozno len daky oblacik...

Ivka78

keby si v nedeľu išiel, tak by som sa pridala...

PatoBB

P.S.: Ospravedlnujem sa za gramaticke preklepy.

PatoBB

Ja som si kupil sneznice INOOK RX, cervene plastove v Riveloutdoore v BB. BOl som ich hned minulu sobotu otestovat na Kriznej. BOla zima -15 stupnov a vietor cca 55km/h srboil pocitovu tepoltu niekde okolo -30. Napriek tomu plast vydrzal v pohode a be akychkolvek naznakov poskodenia ci ohnutia. Sneznice maju lyziarske viazanie s moznostou vyvysenej paty ako na skialpoch. Siel som v nich od Salasiek na Kriznu a spat po chatu HZS pod Liskou. Stupalo sa mi fajn, urcite mi ulahcili vystup. Keby som bol pesiak, tak by som sa natrapil ako kon. Pod Liskou som si ich zobul, pretoze klesanie strmakom v snezniciach nie je celkom pre mna. Mozno je to len nezvyk, ci prva skusobna tura, ale zosupil som potom peso. Btw. zajtra idem teiz na Kriznu, pretoze mi odfuklo vak na sneznice. Hadam sa mi ho podari najst. Inook Expert som videl, maju krasny dizajn, su uzsie ako moje RXy, no nemal som ich na nohach, cize neviem posdudit pohyb v nich. Tie Inook E-move sa zdaju byt velmi zaujimave.

Ivka78

Čo sa týka tých snežníc, tiež ich mám. Prvýkrát som ich vyskúšala pred dvomi týždňami. Som s nimi spokojná, sú super, až na zostupovanie po strmšom zľadovatenom svahu..myslela som, že prídem o členky, dosť sa v tom vykrúcajú nohy, keď nie je upnutá päta a ak je, tak sa s tým zle ide....na druhej strane nemôžem na ne dopustiť...ideálne do hlbokého snehu a na hrebeň Nízkych Tatier:)

Zivan

myjoso,
tvoje skúsenosti s používaním snežníc INOOK Expert sú zaujímavé a pri porovnaní so skúsenosťami ostatných skôr ojedinelé. Je jasné, že sú terény, kde je lepšie ísť na snežniciach, inde zase vyhrávajú skialpy.
Samozrejme traverzovanie kopcov v snežniciach nie je to pravé orechové (najmä ak na to človek nie je zvyknutý), práve preto ma zaujímali praktické skúsenosti s INOOK E-move. Je to však zrejme novinka, ktorú ešte veľa ľudí nevlastní.

Myjoso

ja som si kupil sneznice Inook Expert a musim povedat,ze som sa s nimi riadne natrapil.i ked to bolo asi skor terenom.jedna vec,ktora je velmi neprijemna na tichto snezniciach je zadny zamok na upevnenie paty.mal som fixovanu patu asi hodinu a ten zamok,sa ihned zaniesol snehom a zamrzol,co uz neslo otvorit.druha vec,pre ktoru som mal chut sneznice zahodit,je upinanie na nohu.neustale sa mi to otvaralo.musim si to nejako upravit proti tomu.no a traverzovanie svahu v tichto snezniciach je obrovske utrpenie na nohy.
na druhej strane bez nich by som urcite nepresiel hreben nizkych tatier.a aspon mam jasno,ze nabuduce len skialp

Zivan

Najnovší model snežníc INOOK E-move (inook.cz/sneznice/e-move/) je oproti starším modelom vybavený dvojitým kĺbom, vďaka ktorému je vraj chôdza do kopca oveľa prirodzenejšia a účinnejšia voči prípadnému prekĺznutiu. Taktiež sú snežnice vybavené systémom umožňujúcim vychýlenie do strán, vďaka ktorému je traverzovanie kopcov oveľa prirodzenejšie.
Nemáte už niekto s týmito snežnicami praktické skúsenosti? Myslíte, že sa oplatí do toho investovať?

A2

RastoS :
To nebude problem MRS, ale skor blba nahoda. Ta story o madarskom zajazde je uveritelna, clovek naozaj nevie, co ma cakat od ludi, ktori su na horach prvy a mozno aj posledny krat. Ja osobne si spominam este z detstva, ked nasi juzni susedia pri cakani na vlek doslova slapali po lyziach a sem tam sa to skoncilo aj zlomenou spickou. Nechcem rozputavat nacionalisticke vasne, ale ak sa niekto niecomu venuje iba jednorazovo a nema k danej cinnosti vztah, tak je mu viac-menej jedno, ako by sa mal spravat.

RastoS

Tak to by som necakal na MRS....ja tam zapichnem svoje veci a uz sa nestaram, proste doverujem.

Vavrish

Tieto snežnice som mal 2 roky. Vcelku spokojnosť. Slabšie boli v strmom traverze a ten predný "trojzub" je fakt krátky na strmší výšľap. Mám už pripravený nákres na výrobu náhradného kusa s o 15mm dlhšími hrotmi.
Na bočné strany batoha snežnice pripevňujem pomocou popruhov hrotmi k batohu, ale nasadzujem na hroty krátke
odrezky z gumenej hadice aby nepoškodili batoh.
30.januára t.r. som bol s nimi naposledy na "Štefáničke". Tam mi ich niekto ukradol!!!
Takže pozor na maďarských zájazdových turistov, ktorí tam chodia so svojimi cestovkami. Tie ich vystroja snežnicami a paličkami, oni pritom ani nevedia čo patrí im a potom berú všetko hlava-nehlava. Tak si dajte na svoje veci bacha, aby ste nedopadli ako ja a pár našich skialpinistov.

Bulat

Forky, nastastie neboli najsamdrahsie... v Bartsporte v Brne som ich kupil v januari 2009 tesne pod 3000 Kc. Pravda, v takej akcii som ich uz potom nevidel ... A veru neviem neviem, či by som menil :D

Forky

bulat:
ako tak pozeram, to su asi tie najsamlepsie (nechcem robit reklamu)...
mne k nim chyba cislo tri (mam TSL 325) ;))

Bulat

v takej akcii by som ich podruhy krat uz asi nekupil :D ... konkretne TSL 328

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov