Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Bežkárske trate na Štrbskom plese

Diskusná téma Bežkárske trate na Štrbskom plese

Ahojte, rád by som sa spýtal, či niekto z vás nemá skúsenosti s bežkovaním okolo Štrbského plesa. Aké sú tam podmienky a tak...Ďakujem

Funttomas

Na môj vkus sú bežecké trate na Štrbskom Plese až priveľmi profi. Nie, že by tam nechodili aj rekreační bežci, ale tie trate sú nudné. Ale sú tam zas priaznivé snehové podmienky. Preto sa tam dalo bežkovať túto zimu skôr ako inde. Na Štrbskom Plese sú tri upravené trate. Krátky okruh na Jánovej polianke (medzi Patriou a FISom) je samá rovina. Ďalej 5 km okruh „Pretekárska“ zo štadióna ponad pleso smerom do Furkotskej doliny a späť do štadióna je preľudnený. Najzaujímavejší okruh je 2,2 km okolo samotného plesa resp. keď je hrubý ľad na jazere, tak aj priamo po ňom, ale aj táto trasa ťa rýchlo omrzí, lebo je krátka s veľa ľuďmi.
Ak už Štrbské Pleso na lyžiarsku turistiku, tak potom niekam do zaujímavejšieho okolia. Pekná trasa je cez Trigan po zimnej ceste (zelená značka) na Popradské pleso. A potom od Popradského plesa je perfektný zjazd po asfaltke bez posypu k zastávke TEŽ Popradské pleso.
Ďalšia super trasa zo ŠP je po Tatranskej magistrále (začiatok je upravený ako časť Pretekárskej trasy) na Jamské pleso a späť po vlastnej stope.
Ešte pred kalamitou som 2x absolvoval parádnu trasu zo ŠP cez Tri studničky na Podbanské. To už je naozajstná lyžiarska túra na bežkách, ale neviem ako teraz vyzerajú chodníky po ťažbe dreva.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum