Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Veľký a Malý Rozsutec

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Veľký a Malý Rozsutec

Je krásne nedeľné popoludnie, koniec septembra, slniečko sa usmieva na krajinu. A my s Adushkou zakončujeme klasickú hrebeňovku výstupom na Veľký Rozsutec. Jeho vrchol teraz pripomína stavbu mraveniska, ľudia sa hemžia, ďžavotajú, hojdajú na reťaziach a tlačia vrcholové chlebíky. Skôr ako okolité krásy vnímam svoju potrebu vrátiť sa sem, do epicentra krás našej prírody, v príhodnejší čas. Ale kedy to bude? Za dažďa, či skoro ráno? Odpoveď prišla čoskoro, s výberom miesta našej zimnej dovolenky. Využijeme to, že sezónna uzávera chodníkov na Veľký Rozsutec trvá len od 1. marca do 15. júna.

Luisa

to JuraZ: My sme boli na V.Rozsutci 31. , pocasie nam moc neprialo, hore fukalo a bola dost zima,hmla, ale stalo to aj tak za to! Pod snehom bol miestami lad, ale v pohode sme vysli bez maciek... mali sme len palice. Takze smelo do toho.

Monet80

Ahojte.
Ja som bol včera na Veľkom Rozsutci a čo čert nechcel neodolal som. Bolo skutočne krásne počasie. Trošku veterno, ale inak super a tak som to aj s kolegom a kamarátom, s ktorých som sa náhodol stretol na vrchole Veľkého Rozsutca rozhodli zdolať aj vrchol Malého Rozsutca. Miestami to bola divočina, ale trošku adrenalínu nikomu nezaškodí. Celý výlet sme nakoniec spolu zakončili prechodom cez nádherné scenérie, ktoré sa nám naskytli v Horných a Dolných Dierach. No proste bol to nádherný začiatok roku. Dúfam, že takých pekných dní bude ešte mnoho.

Olio

6.1. býva každoročne trojkráľový výstup na Veľký Rozsutec (pozri: ksthornanitra.sk/…/95-veky-ro… alebo svts.sk/index.php?p=10&P….
Tento rok idem tretíkrát, je to nádherná túra v tomto zimnom čase. A keď sa podarí slniečko a inverzia, tak sa na vrchole cítiš ako v nebi...
Mačky a zimnú výstroj samozrejme treba!

JuraZ

Ahoj, jak to vypadá s pokrývkou na MF? Je třeba mačky? Chtěli bychom je někde vyzkůšat..máte nějaký tip? Chtěli bychom teď v zime na V.Rozsutec. Na co sa pripravit, šli jste v zime někdo hore?

MisoM

woo, kedze v MT snezi a hlasia zamracene inverzia asi dnes nebude :)

Woo

Joj, dnes je sivestrovsky vystup na rozsutec aj na choc, a ja musim byt v robote..., kto vie ake je hore pocasie ci je inverzia, ci aj tam tak oblacno, vychod slnka by bol pri vcerajsom pocasi nadherny...

Vrana

2 merhorn: prave tymi yorksirmi krmia orly svoje mlade ;-)

JurajDKA

no na Bielu sobotu 3.4. sa "tam" islo pozriet dost ludi-30-35 po skupinkach, len co som videl, kym som vysiel a zisiel Osnicu z Medziholia. Vorel by bol zabezpeceny sluzbami a postihmi, skôr je to uzavera koli hlbokej erozi v makkom terene po snehu, hlavne zo strany Medzirozsutcov.

Merhorn

bol som tam na velku noc a oba rozsutce boli plne, na maly ked sme zliezali sme samozrejme uvideli aj panicky s yorksirmi. cestou dole ich asi zhadzovali, alebo ja neviem.
veci ako nike a potom znackova obov asi uz je prebrana tema, takze pohoda kliidek a tabacek

Vrana

Dravce, ci konkretne orol neviem. Taketo veci sa nezverejnuju, aby to nelakalo ludi ist sa tam prave vtedy pozret.

Kulda

ahoj,
chcol som sa opitat, prieco je chodnik uzavrety zrovna od 1.3. do 15.6. ?? Je to kvoli kvetene alebo cemu? vdaka
PS: fotky naozaj nadherne

Blahola

Hamba mi, že tak neskoro! Ale predsa.
Štandardne fajný článoček a fotky tie sú päť hviezdičkové. Nádhera.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov